In articol:
- Cum se prepară dulceața din fructul astronauților
- Originar din America de Nord, fructul este o bogată sursă de vitamine
Aronia, fructul originar din estul Americii de Nord, a devenit vedeta unei fabrici din județul Buzău. Pentru dulceața de aronia, angajații fabricii din Vernești lucrează la foc continuu. Prima etapă este curățarea de codițe și coji.
Citește și: Ce fruct să mănânci seara ca să adormi mai repede
Cum se prepară dulceața din fructul astronauților
Angajat: ”Este migălos. Trebuie să ai foarte mare răbdare, atenție.”
După ce au curățat foarte bine, angajații trec la al doilea pas: fructele sunt puse la fiert. Totul se face manual și cu foarte mare atenție pentru ca bobițele să rămână întregi.
Ramona Rătescu, șef echipă: ”Merg în cazan, la pregătire, după care merg la sterilizat, apoi se șterge borcanul de impurități și cam asta este procedura la dulceață.”
Întregul proces durează trei ore, atât cât trebuie pentru a obține același gust ca atunci când dulceața e făcută în casă. Produsele din acest fruct sunt la mare căutare. Clienții care le încearcă spun că nu au mai gustat ceva atât de bun.
Client: ”Gustul este crud. Prima dată îți lasă gura pungă. Gustul crud. Oricum, antioxidant fiind, foarte bun.”
Originar din America de Nord, fructul este o bogată sursă de vitamine
Fructul poate fi combinat și cu merele, iar rezultatul este la fel de delicios și cu multe beneficii pentru program.
Marian Tudor, producător: ”Să știți că oamenii au început să se obișnuiască, în primul rând și datorită faptului că s-a dus zvonul că au foarte mulți antiacizi, polifeni, antocini și multe alte
În fabrica de la Vernești sunt obținute mai multe sortimente de dulceață, dar și conserve din legume. Toate produsele sunt vândute în diferite magazine din Capitală și Buzău.