Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Ce amenzi riscă cei care nu vor respecta distanța de 50 de metri

„Fumatul ar putea fi interzis în apropierea școlilor, a unităților medicale, dar și în apropierea stațiilor pentru mijloacele de transport în comun.

Mai exact, cei care își aprind țigara la o distanță mai mică de 50 de metri de aceste spații riscă să primească amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, asta prevede proiectul legislativ inițiat de către parlamentarii USR.

Acest proiect, care a trecut deja de Senat, are ca scop limitarea fumatului în rândul adolescenților, dar și în rândul copiilor, pentru că și ei sunt expuși la fumatul pasiv.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, acest fenomen este greu de combătut la noi în țară și spunem asta pentru că ultimul studiu realizat pe acest subiect arată că 15% dintre fumătorii adulți din România au declarat că au început să fumeze înainte de a împlini vârsta de 14 ani, în timp ce 38% au declarat că au întreprins acest viciu înainte de a deveni majori.

Acum urmează ca acest proiect să fie dezbătut și votat în Camera Deputaților, for decizional în acest caz.”, transmite Larisa Rațiu, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si