Furtuna de vineri după-amiază din județul Bihor a lăsat pagube. Mai mulți copaci au fost doborâți, printre care unul pe strada Sfântul Apostol Andrei, mai multe mașini fiind avariate.

Citeste si: Cod galben de furtuni, în toată ţara, până duminică seara

„Pompierii militari bihoreni intervin în mai multe localităţi pentru înlăturarea efectelor fenomentelor meteo periculoase, avertizate prin codul portocaliu, sub incidenţa căruia se află judeţul nostru.

În Oradea, pompierii detaşamentelor 1 şi 2 acţionează pe strada Aleea Ştrandului şi pe strada Molidului, pentru îndepărtarea a doi copaci căzuţi pe carosabil. De asemenea, pompierii intervin pe strada Sfântul Apostol Andrei pentru degajarea unui copac căzut pe trei autoturisme”, a transmis maiorul Camelia Roşca, vineri, în jurul orei 17.

Citeste si: Avertizare nowcasting de furtuni pentru localitățile din Bihor și Timiș

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Mai multe localități din Bihor se află la aceste ore sub Cod Portocaliu de vânt în rafală, iar locatarii au fost informați prin Ro-Alert.

Cod galben de furtuni în toată țara, până duminică seara

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de furtuni, cu ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, valabilă în toată ţara, începând de vineri după-amiază până duminică seară.

Citeste si: Cod galben de vreme rea în 18 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare  Cod galben  de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabilă de vineri, de la ora 14.00, până duminică, la ora 22.00, în toate judeţele.

Citeste si:  VIDEO| Copaci doborâţi de vânt în mai multe zone ale Capitalei. Vremea a făcut ravagii și în restul țării

"În intervalul menţionat, în sudul ţării şi la munte  va ploua însemnat cantitativ  şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureş şi local în Crişana şi Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal şi de munte şi în extremitatea de sud a ţării, 40...60 l/mp", a transmis ANM.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si