Sunt așteptate  vijelii puternice cu rafale de peste 90 de kilometri pe oră, grindină de mari dimensiuni, descărcări electrice şi ploi torenţiale. 

Citește și: VIDEO- Bucureștiul arde. La umbră, bucureștenii au îndurat 42 de grade Celsius

Codul roșu va fi valabil între orele 20.33 şi 21.30, pentru judeţul Harghita (Miercurea Ciuc, Praid, Corund, Joseni, Zetea, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Lupeni, Dealu, Sânsimion, Atid, Plăieşii de Jos, Sânmartin, Sâncrăieni, Tuşnad, Sântimbru, Voşlăbeni, Cozmeni, Băile Tuşnad, Leliceni, Vărşag).

Citește și: Vânt puternic în mai multe județe. Pompierii au intervenit după ce mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vor cădea averse torenţiale care vor acumula peste 35 l/mp, posibil căderi de grindină.

Vremea rea a făcut dezastru în țară, seara trecută. România este împărțită intre vijelii și temperaturi extreme

Vremea a făcut mari probleme în țară. Atât temperaturile extreme, cât și vijeliile au făcut prăpăd seara trecută. Mai multe zone au fost afectate, copaci rupți și acoperișuri luate de vânt.

Citește și: Tot mai mulți români ajung la spital din cauza caniculei. "Urgențele de cod roșu și cod galben au crescut cu 14%"

Furtunile au lovit cu putere mai multe județe din țară, seara trecută. Copacii au fost smulși din rădăcini, iar părți din acoperișul blocurilor au fost desprinse și aruncate peste mașini sau în balcoanele localnicilor. Jumătate de țară, însă, se află sub o cupolă de foc.

Momentele de coșmar au fost în Hunedoara, acolo unde vântul a suflat cu peste 80 km de oră.

Citește și: Alertă de vijelii extreme, cu rafale de până la 100 km/h. 23 de județe și București, sub avertizare Cod galben în următoarele patru zile

Un acoperiș a fost luat pe sus și a fost aruncat în clădirea de lângă. Ploaia torențială a inundat mai multe străzi, iar oamenii s-au trezit cu apa la picioare. Circulația a fost blocată minute în șir, iar pompierii au fost chemați să intervină. Vremea rea a făcut prăpăd și în Oradea, unde drumurile au fost blocate de mai mulți copaci. România trece și printr-un val de caniculă extremă. Jumătate de țară se află sub avertizare cod galben de căldură. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si