Furtuna Eunice a afectat mai multe țări din nordul Europei, iar rafalele de vânt au atins până la 196 de km/h.
Transporturile au fost afectate, mai multe locuințe au rămas fără curent, au căzut copaci și oamenii prinși în rafala de vânt și-au pierdut viața.

Citeste si: Cod galben de ceaţă densă în Capitală și 11 județe. Alertă pentru șoferi

Rafalele de vânt au atins aproape 200 km/h

Climatologii avertizează că nu încă nu sunt sufieciente date care să lege vântul puternic de schimbările climatice.

Viteza maximă a vântului la rafală a fost înregistrată la un far din Isle of Wight, fiind de 196 km/h, un record pentru Anglia. În alte țări din nordul Europei viteza vântului a trecut de 150 km/h, făcând ravagii.

Citeste si: Furtuna Eunice a luat deja 9 vieți

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Peter Thorne, climatolog din Irlanda, explică faptul că aceste rafale de vânt pot fi cauzate, în mare parte, de schimbările climatice. Mai mult, climatologii au spus în repetate rânduri că în timpul acestor furtuni e posibil să cadă și cantități mari de apă.

Serviciul de meteorologie din Marea Britanie (Met Office) a emis vineri, 18 februarie, al doilea cod roșu de furtună în Marea Britanie, fiind cea mai puternică din ultimele decenii.

Aceasta ar putea fi cea mai periculoasă furtună

BBC Weather a comunicat că „ar putea fi una dintre cele mai periculoase furtuni din ultimele trei decenii”.

Citeste si: VIDEO| Codul roșu de furtună face ravagii în Marea Britanie. Românii din Regat sunt prinși în mijlocul urgiei

Acesta a mai afirmat că, deși Eunice nu este un uragan, rafalele de vânt atinse ar putea ajunge la forța unui astfel de fenomen.

Codurile roșii sunt rare, iar atunci înseamnă că acoperișurile ar putea fi smulse și aruncate, copacii doborâți la pământ, iar rămășițele din aer ar putea pune în pericol oamenii. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si