Furtuna Isha a ajuns în vestul, nord-vestul și centrul Europei. Meteorologii au emis avertizări meteo vreme rea, valabile luni, 22 ianuarie după cum urmează:

  • Cod roșu de vânt, furtună în Irlanda cu rafale de peste 130 km/h
  • Cod roșu de vânt în Germania, rafale de peste 120 km/h spre 160 km/h în zona de munte
  • Cod roșu de ninsori, lapoviță, polei în Cehia
  • Cod portocaliu în UK, rafale de peste 90- 100 km/h
  • Cod portocaliu de vânt în Olanda, rafale de peste 100- 110 km/h.

La mijlocul săptămânii viitoare, furtuna va ajunge și în România.

Citește și: VIDEO- Ninsorile și viscolul au afectat traficul feroviar! Lista trenurilor care înregistrează întârzieri!

Vin ninsorile și gerul în România! Temperaturile vor ajunge chiar și la -18 grade Celsius în România

"Duminică dimineață am avut valori de temperatură minimă sub pragul gerului, în partea de centru, nord, est și sud a țării, cu cea mai mică valoare la Făgăraș, -18 grade Celsius.

Tendința pentru următoarele zile nu este de încălzire, poate în jurul mediilor multi-anuale, pe parcursul zile însă, nopțile și diminețile vor rămâne în continuare reci, iar în partea de sud, centru, est, dar și în partea de nord a țării, local va continua să fie ger.

Valorile de temperatură vor fi în continuare sub -10 grade în aceste regiuni.

Citește și: Valul de aer polar a lovit România. Meteorologii avertizează că și în următoarele zile vor fi ninsori abundente

Cu alte cuvinte, duminică noapte vom avea valori de temperatură cuprinse între -13 grade și -3 grade Celsius, cu valori mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -16, -17 grade.

Și pentru luni noapte, valori de temperatură sub ceea ce ar trebui să avem în această perioadă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vreme în continuare rece, atât pe parcursul dimineților, cât și noapte, iar ziua vreme normală din punct de vedere termic, cu maxime între 2-5 grade", a declarat meteorologul ANM, Raul Ilea, la Antena 3 CNN.

Citește și: VIDEO- America, paralizată de ger și zăpadă. 55 de oameni au murit în ultima săptămână din cauza condițiilor meteorolgice nefavorabile

Temperaturile din termometre vor scădea chiar și la -18 grade Celsius în depresiuni, -10...-8 grade în nordul Munteniei și în Transilvania.

În Moldova vântul va sufla slab și moderat și va înregistra unele intensificări. La malul mării şi în Carpaţii de Curburã, vitezele la rafalã vor atinge în cea mai mare parte 35...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -13 şi -2 grade, mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali, în jurul a -18 grade.

În zona înaltă a Carpaților de Curbură vântul va înregistra intensificări, iar spre dimineață şi în zona de nord-est. Minimele se vor situa între -13 şi -3 grade, valori mai scăzute vor fi în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre -18 grade.

Citește și: VIDEO- Avion în flăcări pe cerul american! Aeronava a luat foc la scurt timp după ce a decolat

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De săptămâna viitoare va veni un nou val de precipitații slabe cantitativ, ninsori și lapoviță în vest, nord-vest, centru și la munte, vânt puternic la munte cu rafale care trec de 70- 90 km/h pentru luni seara, marți.

Meteorologii au transmis că acestea sunt temperaturile minime prognozate pentru duminică dimineață:

-18 grade Miercurea Ciuc

Citește și: VIDEO- A zecea zi de proteste pentru fermieri și transportatori. Manifetsanții vor să rămână în stradă până vor avea toate cerințele soluționate

-18 grade Toplița
-18 grade Întorsura Buzăului
-13 grade Sfântu Gheorghe CV
-13 grade Brașov
-11 grade Sibiu
-11 grade Târgoviște
-9 grade București- Băneasa
-9 grade Ploiești
-8 grade Focșani
-8 grade Bacău
-8 grade Cluj


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si