Vremea se schimbă în România! Așadar, după ziua de luni, 15 aprilie care este cea mai călduroasă din istorie, furtuna Renata își va face simțită prezența, informează Observator.

Aceasta se caracterizează printr-o răcire accentuată, cu diferențe termice chiar şi de 20 grade Celsius, mai menționează sursa citată. De asemenea, ea va provoca averse abundente, vijelii, însoțite de risc de grindină, dar mai ales de rafale intense la vântului.

De exemplu, vântul poate trece de 100 până la 110 km/h în Hauts-de-France, precum și pe coastele Normandiei.

Frig România

Imagine reprezentativă pentru cod ploi.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: EXCLUSIV- Cum arată prețurile de pe litoral în ceea ce priveste oferta de Paște și 1 Mai: ”Cred că nu o să dispară niciodată obiceiul acesta”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și în Croația meteorologii au emis o avertizare cod roșu de furtuni, iar situația este similară și în 

Care sunt zonele unde va ninge?

Începând de joi, temperaturile nu vor depăși 10-15 grade Celsius, chiar și mai puțin în unele zone, precizează Antena 3 CNN. Totodată, la munte, la peste 2000 de metri, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Acesta lucru ar putea fi posibil, trecător, și la altitudini mai reduse, de până la 800- 1000 m.

”De marți vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10...15 grade.

Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24...25

de grade Celsius, în special în sud-est.

De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10...12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6...7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0”, a spus Elena Mateescu, conform sursei de mai sus.

Frig România

Imagine reprezentativă pentru o furtună.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Vești bune pentru călători! CFR a anunțat că va suplimenta numărul trenurilor, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Cel mai probabil vremea rea se va menține până la finalul lunii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si