Rafalele de vânt de zilele trecute au creat mai multe pagube în țară. Acoperișurile au fost smulse, copacii au fost puși la pământ sau mai multe mașini au fost distruse.

Citește și: VIDEO- De la cod portocaliu de vânt, la temperaturi extrem de ridicate. Vremea se încălzește din nou

Rafalele de furtună au făcut probleme și în Iași, acolo unde mai mulți copaci au fost smulși, iar panourile publicitare au fost dărâmate.

Imaginile surprinse au apărut rapid pe rețelele de socializare, iar localnicii au fost sfătuiți să rămână în case pentru a evita alte incidente.

Citește și: VIDEO- Prognoza meteo 30 martie: Vremea se încălzește

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pompierii și echipajele de prim ajutor au intervenit rapid pentru eliberarea șoselelor și pentru a preveni și alte pagube. Fizicienii spun că acest fenomen se datorează secetei extreme. Din fericire, furtuna sahariană nu a făcut victime.

Temperaturile cresc în majoritatea județelor din țară 

Vremea va intra într-un proces de încălzire, însă nu scăpăm de precipitații. După episodul de iarnă severă, meteorologii anunță temperaturi care vor depăși 20 de grade Celsius.

Vremea se încălzește și la munte, dar se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Citește și: Duminica Floriilor 2023. Pe ce dată are loc sărbătoarea în acest an?

"Ziua izolat vor fi ploi slabe în vestul și nord-vestul teritoriului, iar din orele serii aria ploilor va fi în extindere în spațiul intracarpatic unde vor deveni moderate cantitativ și va ploua pe suprafețe mai mici și în sud și în est.

La munte se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane.  Temperaturile maxime  se vor încadra între 8 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață și brumă", au anunțat reprezentanții ANM.

Citește și:  VIDEO- Vremea se schimbă radical în țară. Sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare

Zăpada a acoperit mai multe zone din țară, zilele trecute

Vremea rea a revenit în România, acum, la mijloc de primăvară. Zăpada și vântul puternic au acaparat întreaga țară.

Chiar dacă suntem la finalul lunii martie și ne îndreptăm cu pași repezi către luna aprilie și implicit Paștele, iarna nu vrea să renunțe la România. Dacă românii aveau impresia că s-a terminat cu sezonul rece, ei bine, natura este de altă părere. 

Plăpumi groase de zăpadă s-au așternut în mai multe zone ale României.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Ora de vară 2023 dată. Când trece România la ora de vară? Iată cum trebuie potrivite ceasurile!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si