Vijelia care s-a năpustit peste Oradea cu o forță nemaivăzută i-a înspăimântat pe oameni, care au asemănat fenomenul cu o tornadă, mai ales că rafalele au suflat cu peste 100 de kilometri la oră.

Citește și: VIDEO- Italia, în prag de pericol. Milano este devastat de furtuni, iar Sicilia arde din temelii/ Trei morți în urma incendiilor și peste 2.000 de persoane au fost evacuate. „Este Apocalispa!”

Într-un restaurant de pe Dealul Ciuperca era o petrecere când s-a dezlănțuit potopul. Vântul a suflat cu atâta forță că ușile și geamurile au început să trepideze, iar apoi au fost smulse cu totul.

1.000 de oameni au cerut ajutor la numărul de urgență 112

Într-o singură oră au sunat 1.000 de oameni la 112. Printre ei, unii erau răniți în autoturisme după ce mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini și azvârliți de-a valma peste tot. Un bărbat a fost operat de urgență după ce a încercat să țină un geam desprins de vijelie. S-a spart, iar sticla i-a provocat răni ce-i puneau viața în pericol. Alte 22 de persoane au răni ușoare.

Citește și: Urs prezent în localitatea Tălmaciu din județul Sibiu. S-a emis un mesaj RO-Alert

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Rău a fost și în localitățile de pe lângă Oradea. Camera de supraveghere instalată într-un solariu a surprins alte imagini apocaliptice.

Alex studiază managementul schimbărilor climatice la masterat în Anglia și descrie fenomenul care a devastat Oradea ca unul mai periculos decât o tornadă.

Alex Trandafir, pasionat de meteorologie: „Față de o tornadă care intră în categoria vânturilor de rotații și care produce pagube doar de unde trece pâlnia, acest fenomen de microburst, fiindcă intră în categoria vânturilor de linie dreaptă, produce pagube pe o serie mult mai întinsă.”

Furtunile devastatoare au curmat viața unor frați din Botoșani

În Botoșani, fulgerele au lovit necruțător. Doi frați, o femeie și un bărbat erau pe câmp cu animalele în acel moment și nu au avut nicio șansă.

Ravagii a făcut vremea severă și în Bistrița sau Satu Mare. Un bărbat din localitatea Băița de sub Codru a fost prins sub grinzile purtate de rafalele puternice, în timp ce demola un hambar. Medicii n-au mai putut să-l salveze.

Pe Transalpina vântul a retezat mai mulți copaci, iar 14 mașini au rămas blocate. Unul dintre arbori s-a prăbușit peste un autoturism în care erau patru persoane. Din păcate, pentru o femeie de 64 de ani, salvatorii nu au mai putut să facă minuni. Altă persoană a ajuns cu răni la spital.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Astăzi vremea a revenit la normal în majoritatea zonelor țării, doar în 9 județe mai este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică valabil până diseară la ora 21:00. Astfel, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va sufla cu 50-56 de kilometri pe oră, iar ploile vor aduce cantități de apă de până la 40 de litri pe metru pătrat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si