Close sidebar
Close sidebar

Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. În Bacău și Bucegi a căzut grindina

România a fost împărțită în două. În jumătate de țară a fost caniculă, iar în restul țării a fost Cod galben și roșu de ploi, vijelii și grindină.

Diana Puiu,

Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. În Bacău și Bucegi a căzut grindina

[Sursa foto: tehnostiri.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Furtunile au măturat mai multe județe din țară. După zilele caniculare, România a avut parte de furtuni puternice, descărcări electrice, inundații și grindină.

În Brăila, mai multe străzi au fost acoperite de apă, iar în Bacău și Bucegi a căzut grindina. În scurt timp, peisajul s-a transformat în unul aproape de iarnă.

Citeste si: Românii sunt îndemnați să strângă apa de ploaie, dar sunt sfătuiți să nu o consume

Cei care s-au aventurat pe traseele din Bucegi au avut parte de furtuni, iar în câteva minute muntele s-a albit. Salvamontiștii îi sfătuiesc pe oameni să se echipeze și să aibă haine de ploaie.

Citeste si: VIDEO- Un nou episod de vreme extremă în România. Cod portocaliu de ploi și vijelii

Cod portocaliu de ploi și vijelii

O nouă alertă meteo de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Jumătate de țară va fi sub cod portocaliu de vreme rea în următoarele 24 de ore.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În intervalul menționat, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Citeste si: Revin ploile în România. Prognoza pentru luna septembrie 2022

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină. Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor. 

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente

Citeste si: VIDEO- Mai multe familii au rămas izolate într-o comună din Dâmbovița după ce o viitură a rupt drumul de acces

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp.

Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI