Temperaturile extrem de ridicate aduc și furtuni în mai multe zone din țară. A fost emis mesaj RO-Alert, iar echipajele de salvare deja oferă sprijin celor afectați.  

"Într-adevăr, la momentul acesta sunt în desfășurare mai multe evenimente meteorologice. Vorbim de fenomene specifice instabilității atmosferice, acest lucru însemnând averse torențiale. Este foarte important acest lucru pentru că înseamnă cantități mari de apă în intervale scurte de timp. 

Codurile de vreme rea vizează aproape toată țara

Deja, pe lângă codurile generale care sunt în vigoare și vorbim de un cod portocaliu și de un cod galben ce vizează aceste fenomene, am avut mai multe alerte nowcasting de cod roșu, avertizări de cod roșu pentru cantități importante de apă. S-au acumulat deja peste 50- 60-70 litri pe metrul pătrat, în mod deosebit în zonele montane, unde, de altfel, este destul de periculos acolo pentru că apar scurgeri pe versanți și, în consecință, viituri rapide. 

Citește și: Furtuna Poly a provocat haos asupra traficului aerian și feroviar din Olanda. O persoană a decedat

Mai mult decât atât, în partea de sud-est a țării vorbim de disconfort termic accentuat, de temperaturi foarte ridicate, chiar dacă au atins izolat pragul caniculei astăzi. Deci temperatura nu este foarte ridicată. Umezeala din atmosferă face ca indicele temperatură-umezeală să atingă valori de 80 și peste 80 de unități, ceea ce înseamnă un disconfort asupra organismului uman destul de ridicat.

Continuă să fie capricioasă, cu tot felul de fenomene meteo extreme, cu vijelii, însă vedem că suntem în iulie și acest lucru continuă. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este specific acestei luni. Ce este mai neobișnuit este faptul că fenomenele au devenit din ce în ce mai intense, iar anul acesta s-au întins pe o perioadă foarte lungă. Practic, avem instabilitatea atmosferică în fiecare după-amiază, în diferite zone ale țării și foarte expusă a fost jumătatea vestică, acolo unde deja sunt acumulări destul de mari de apă, râurile sunt pline, solul este foarte îmbibat, în timp ce în regiunile estice de vorbim în continuare de secetă, cu toate ploile care au căzut până acum", a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN. 

Citește și: Vremea rea a creat haos în București. Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, după o ploaie torențială. Oamenii au primit mesaje RO-Alert

Vremea rea a creat haos în București. Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, după o ploaie torențială. Oamenii au primit mesaje RO-Alert

A fost rupere de nori, seara trecută, în București. Mai mulți copaci au fost rupți de furtuna puternică, iar mai multe străzi au fost inundate. Vântul puternic a rupt zeci de copaci din tot orașul.

Sistemul de canalizare nu a mai făcut față, iar străzile s-au inundat. Oamenii au primit mesaje RO-Alert pentru a se adăposti de vremea rea.

Citește și: VIDEO- Anunț ANM: Instabilitate atmosferică în mai multe zone ale ţării, inclusiv pe litoral

Oamenii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-Alert să se adăpostească şi au fost informaţi că vor urma precipitaţii chiar şi de până la 30l/mp.  Pe strada Progresului din Sectorul 5 din Capitală, copacii au căzut peste firele de curent și au blocat circulația tramvaielor.

 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si