"Din cele 434 de intersectii din Capitala, doar 176 sunt monitorizate, dar din motive tehnice, nici macar acestea nu sunt toate in monitorizare, ci un numar mult mai mic. Asa se explica de ce traficul din Capitala este in continuare sufocant, dincolo de celelalte aspecte care tin de realizarea parcarilor, de autobuzele RATB care trebuie sa fie intr-un numar mai mare si sa aiba un confort sporit pentru calatori, dar si banda unica pentru transportul in comun”, a spus primarul general in timpul unei vizite la Centrul de Management al Traficului din Bucuresti.

Gabriela Firea a spus ca nu este multumita de felul in care este monitorizat traficul in Capitala si ca aparatura utilizata este depasita din punct de vedere tehnic, iar reparatiile ar putea sa coste chiar mai mult decat achizitionarea unor echipamente noi care sa fie conectate in Centrul de Management al Traficului.
„in ceea ce priveste acest centru, sunt constienta de faptul ca el trebuie sa existe, dar sa functioneze la alti parametri, ridicati, iar asta necesita si o investitie care, din nefericire, nu s-a facut pana acum. Contractul a fost semnat, initial la sfarsitul anului 2010, dar a devenit functional la inceputul anului 2011. in 2014, dupa finalizarea primei parti a contractului, care a fost in jur de 17 milioane de lei plus TVA, s-a aditionat contractul initial pentru inca trei ani, care s-ar finaliza la sfarsitul lui 2017, pentru o suma mult mai mare, circa 57 de milioane de lei. Pe luna, mai pe scurt, primaria Capitalei plateste 90.000-100.000
de mii de euro, pentru functionarea acestui centru de management al traficului”, a afirmat Firea.
Primarul General spune ca este necesara o reanalizare a contractului care, in momentul de fata nu include mentenanta, fiind doar un contract cadru.
„Nu vreau sa acuz pe nimeni, vreau sa subliniez faptul ca felul in care este monitorizat traficul, acum, in Capitala nu ma multumeste. Nu ii multumeste pe cetateni si vrem sa avem un contract pe baza caruia traficul sa se fluidizeze, chiar si daca platim mai mult.
Cred ca acest lucru se poate intampla printr-o discutie intre primaria Capitalei si reprezentantii companiei (UTI – n.r.), tocmai pentru a imbunatati acest contract”, a declarat primarul Capitalei.
in aceste conditii, spune primarul general al Capitalei, este posibil ca bugetul pentru monitorizarea traficului in Bucuresti sa fie mai mare.
„Mi-as dori ca, de anul viitor, sa fie o suma mai mare, dar ea sa se vada si intr-o performanta a acestei activitati si, acolo unde este nevoie, sa corespunda si softul cu hardul, sa aducem aparatura care este deja uzata moral si fizic la standardele actuale, iar functionarea sa fie resimtita de catre cei care circula in Capitala”, a afirmat primarul.

"Din cele 434 de intersectii din Capitala, doar 176 sunt monitorizate, dar din motive tehnice, nici macar acestea nu sunt toate in monitorizare, ci un numar mult mai mic. Asa se explica de ce traficul din Capitala este in continuare sufocant, dincolo de celelalte aspecte care tin de realizarea parcarilor, de autobuzele RATB care trebuie sa fie intr-un numar mai mare si sa aiba un confort sporit pentru calatori, dar si banda unica pentru transportul in comun”, a spus primarul general in timpul unei vizite la Centrul de Management al Traficului din Bucuresti, scrie news.ro.

Gabriela Firea a spus ca nu este multumita de felul in care este monitorizat traficul in Capitala si ca aparatura utilizata este depasita din punct de vedere tehnic, iar reparatiile ar putea sa coste chiar mai mult decat achizitionarea unor echipamente noi care sa fie conectate in Centrul de Management al Traficului.

"In ceea ce priveste acest centru, sunt constienta de faptul ca el trebuie sa existe, dar sa functioneze la alti parametri, ridicati, iar asta necesita si o investitie care, din nefericire, nu s-a facut pana acum. Contractul a fost semnat, initial la sfarsitul anului 2010, dar a devenit functional la inceputul anului 2011. in 2014, dupa finalizarea primei parti a contractului, care a fost in jur de 17 milioane de lei plus TVA, s-a aditionat contractul initial pentru inca trei ani, care s-ar finaliza la sfarsitul lui 2017, pentru o suma mult mai mare, circa 57 de milioane de lei. Pe luna, mai pe scurt, primaria Capitalei plateste 90.000-100.000 de mii de euro, pentru functionarea acestui centru de management al traficului”, a afirmat Firea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Primarul General spune ca este necesara o reanalizare a contractului care, in momentul de fata nu include mentenanta, fiind doar un contract cadru.

" Nu vreau sa acuz pe nimeni, vreau sa subliniez faptul ca felul in care este monitorizat traficul, acum, in Capitala nu ma multumeste. Nu ii multumeste pe cetateni si vrem sa avem un contract pe baza caruia traficul sa se fluidizeze, chiar si daca platim mai mult. Cred ca acest lucru se poate intampla printr-o discutie intre primaria Capitalei si reprezentantii companiei (UTI – n.r.), tocmai pentru a imbunatati acest contract”, a declarat primarul Capitalei.

In aceste conditii, spune primarul general al Capitalei, este posibil ca bugetul pentru monitorizarea traficului in Bucuresti sa fie mai mare.

"Mi-as dori ca, de anul viitor, sa fie o suma mai mare, dar ea sa se vada si intr-o performanta a acestei activitati si, acolo unde este nevoie, sa corespunda si softul cu hardul, sa aducem aparatura care este deja uzata moral si fizic la standardele actuale, iar functionarea sa fie resimtita de catre cei care circula in Capitala”, a afirmat primarul.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si