"Din cele 434 de intersectii din Capitala, doar 176 sunt monitorizate, dar din motive tehnice, nici macar acestea nu sunt toate in monitorizare, ci un numar mult mai mic. Asa se explica de ce traficul din Capitala este in continuare sufocant, dincolo de celelalte aspecte care tin de realizarea parcarilor, de autobuzele RATB care trebuie sa fie intr-un numar mai mare si sa aiba un confort sporit pentru calatori, dar si banda unica pentru transportul in comun”, a spus primarul general in timpul unei vizite la Centrul de Management al Traficului din Bucuresti.

Gabriela Firea a spus ca nu este multumita de felul in care este monitorizat traficul in Capitala si ca aparatura utilizata este depasita din punct de vedere tehnic, iar reparatiile ar putea sa coste chiar mai mult decat achizitionarea unor echipamente noi care sa fie conectate in Centrul de Management al Traficului.
„in ceea ce priveste acest centru, sunt constienta de faptul ca el trebuie sa existe, dar sa functioneze la alti parametri, ridicati, iar asta necesita si o investitie care, din nefericire, nu s-a facut pana acum. Contractul a fost semnat, initial la sfarsitul anului 2010, dar a devenit functional la inceputul anului 2011. in 2014, dupa finalizarea primei parti a contractului, care a fost in jur de 17 milioane de lei plus TVA, s-a aditionat contractul initial pentru inca trei ani, care s-ar finaliza la sfarsitul lui 2017, pentru o suma mult mai mare, circa 57 de milioane de lei. Pe luna, mai pe scurt, primaria Capitalei plateste 90.000-100.000
de mii de euro, pentru functionarea acestui centru de management al traficului”, a afirmat Firea.
Primarul General spune ca este necesara o reanalizare a contractului care, in momentul de fata nu include mentenanta, fiind doar un contract cadru.
„Nu vreau sa acuz pe nimeni, vreau sa subliniez faptul ca felul in care este monitorizat traficul, acum, in Capitala nu ma multumeste. Nu ii multumeste pe cetateni si vrem sa avem un contract pe baza caruia traficul sa se fluidizeze, chiar si daca platim mai mult.
Cred ca acest lucru se poate intampla printr-o discutie intre primaria Capitalei si reprezentantii companiei (UTI – n.r.), tocmai pentru a imbunatati acest contract”, a declarat primarul Capitalei.
in aceste conditii, spune primarul general al Capitalei, este posibil ca bugetul pentru monitorizarea traficului in Bucuresti sa fie mai mare.
„Mi-as dori ca, de anul viitor, sa fie o suma mai mare, dar ea sa se vada si intr-o performanta a acestei activitati si, acolo unde este nevoie, sa corespunda si softul cu hardul, sa aducem aparatura care este deja uzata moral si fizic la standardele actuale, iar functionarea sa fie resimtita de catre cei care circula in Capitala”, a afirmat primarul.

"Din cele 434 de intersectii din Capitala, doar 176 sunt monitorizate, dar din motive tehnice, nici macar acestea nu sunt toate in monitorizare, ci un numar mult mai mic. Asa se explica de ce traficul din Capitala este in continuare sufocant, dincolo de celelalte aspecte care tin de realizarea parcarilor, de autobuzele RATB care trebuie sa fie intr-un numar mai mare si sa aiba un confort sporit pentru calatori, dar si banda unica pentru transportul in comun”, a spus primarul general in timpul unei vizite la Centrul de Management al Traficului din Bucuresti, scrie news.ro.

Gabriela Firea a spus ca nu este multumita de felul in care este monitorizat traficul in Capitala si ca aparatura utilizata este depasita din punct de vedere tehnic, iar reparatiile ar putea sa coste chiar mai mult decat achizitionarea unor echipamente noi care sa fie conectate in Centrul de Management al Traficului.

"In ceea ce priveste acest centru, sunt constienta de faptul ca el trebuie sa existe, dar sa functioneze la alti parametri, ridicati, iar asta necesita si o investitie care, din nefericire, nu s-a facut pana acum. Contractul a fost semnat, initial la sfarsitul anului 2010, dar a devenit functional la inceputul anului 2011. in 2014, dupa finalizarea primei parti a contractului, care a fost in jur de 17 milioane de lei plus TVA, s-a aditionat contractul initial pentru inca trei ani, care s-ar finaliza la sfarsitul lui 2017, pentru o suma mult mai mare, circa 57 de milioane de lei. Pe luna, mai pe scurt, primaria Capitalei plateste 90.000-100.000 de mii de euro, pentru functionarea acestui centru de management al traficului”, a afirmat Firea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Primarul General spune ca este necesara o reanalizare a contractului care, in momentul de fata nu include mentenanta, fiind doar un contract cadru.

" Nu vreau sa acuz pe nimeni, vreau sa subliniez faptul ca felul in care este monitorizat traficul, acum, in Capitala nu ma multumeste. Nu ii multumeste pe cetateni si vrem sa avem un contract pe baza caruia traficul sa se fluidizeze, chiar si daca platim mai mult. Cred ca acest lucru se poate intampla printr-o discutie intre primaria Capitalei si reprezentantii companiei (UTI – n.r.), tocmai pentru a imbunatati acest contract”, a declarat primarul Capitalei.

In aceste conditii, spune primarul general al Capitalei, este posibil ca bugetul pentru monitorizarea traficului in Bucuresti sa fie mai mare.

"Mi-as dori ca, de anul viitor, sa fie o suma mai mare, dar ea sa se vada si intr-o performanta a acestei activitati si, acolo unde este nevoie, sa corespunda si softul cu hardul, sa aducem aparatura care este deja uzata moral si fizic la standardele actuale, iar functionarea sa fie resimtita de catre cei care circula in Capitala”, a afirmat primarul.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si