Gabriel Oprea este un personaj unic in politica romaneasca. General, sef de partid, senator, ministru, vicepremier si mare om de afaceri, Oprea a reusit sa stranga de-a lungul vietii o avere fabuloasa, donata in mare parte, anul trecut, copiilor sai.

Anul 2015 a fost, insa, pentru Gabriel Oprea, unul foarte bun din punct de vedere financiar. El si-a sporit averea cu aproape 1.000.000 de lei, bani proveniti din salarii, indemnizatii, pensie si chirii.

Stirilekanald.ro au realizat un calcul din care reiese ca fostul vicepremier a „produs” peste 100 de lei pe ora, anul trecut, indiferent daca in acel interval a mancat, a dormit, a muncit sau s-a relaxat. Calculul o include si pe sotia lui, Sanda, care nu lucreaza.

Conform propriei declaratii de avere, Gabriel Oprea a obtinut din salariul de la Ministerul Afacerilor Interne suma de 121.492 lei, de la Academia de Stiinte Ale Securitatii Natinale – 28.920 lei (Oprea a specificat faptul ca in 2016 a inapoiat institutiei aceasta suma in anul urmator) si din indemnizatia de senator – 12.948 lei. Total: 163.360 lei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In acelasi an, Gabriel Oprea a incheiat 7 contracte de inchiriere a imobilelor pe care le detine, in valoare totala de 328.678 lei. Suma a fost dublata de sotia lui, Sanda, care detine 50% din imobile. In total, cei doi soti au mai adus „in casa” exact 657.356 lei.

Daca nu ati ametit deja de la aceste sume, aflati ca Oprea a mai castigat 73.140 lei din pensia de la MapN, 9.838

lei din alte drepturi (hrana si uniforma – MAI), iar sotia lui a mai incasat 721 lei din dobanzi.

Totalul general pentru banii incasati de general: 904.415 lei. Impartind aceasta suma, aflam ca Oprea a castigat 75.367 lei pe luna, sau 2.478 lei/zi, adica aproximativ doua salarii minime pe economie. Asta inseamna ca la fiecare ora, Gabriel Oprea devenea mai bogat cu 103 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si