Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Gabriel Oprea, declarații incendiare în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. "A fost un accident ciudat, urmat de un incendiu ciudat. Am fost țintă politică"

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne și ministru al Apărării Naționale, a făcut o serie de declarații incendiare în cadrul emisiunii "40 de intrebari cu Denise Rifai" de la Kanal D.

Sorin Negru,

Gabriel Oprea, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”

[Sursa foto: Captură KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Unul dintre subiectele cele mai dificile cu care a fost confruntat Gabriel Oprea în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” a fost cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Citește și: Gabriel Oprea, invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Gabriel Oprea spune că "accidentul ciudat" care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină, precum și "incendiul ciudat" de la Colectiv, au avut loc ambele după întoarcerea sa din SUA, de la o întâlnire extrem de importantă pentru România.

Vezi declarațiile incendiare ale fostului ministru mai jos. 

Polițistul Bogdan Gigina s-a prăbuşit cu motocicleta, pe data de 20 octombrie 2015, într-o groapă de pe Bulevardul Știrbei Vodă din București, în timp ce deschidea coloana oficială a ministrului de Interne de la acel moment, Gabriel Oprea.

Presa a subliniat la acel moment că vicepremierul Gabriel Oprea nu ar fi  avut dreptul legal de a beneficia de coloană oficială și nici de un antemergător pe motocicletă, în condiții de vizibilitate redusă, cauzată de ploaie și întuneric.

În fața legii, Gabriel Oprea nu a fost găsit vinovat de moartea polițiștului Bogdan Gigină. Politicianul a fost achitat definitiv în iulie 2023, de Curtea de Apel București, în procesul în care a fost judecat pentru ucidere din culpă. 

Gabriel Oprea: "De la 10 ani știu ce înseamnă tragediile"

În emisiunea din weekend de la Kanal D, politicianul a primit întrebarea roșie cu numărul 18:  „Sunteți vinovat moral pentru moartea polițistului Bogdan Gigină?”.

Fondatorul și președintele partidului UNPR a început prin a spune că știe încă de mic ce înseamnă tragediile, trecând de la vârsta de 10 ani prin moartea tatălui său.

„Vă spuneam că de la 10 ani am cunoscut ce înseamnă tragedia. Tatăl meu a murit la datorie, știu ce înseamnă tragedii. Ca ministru al Apărării în două rânduri, ministru de Interne în trei rânduri și alte funcții, am ajutat sistemul de securitate națională, am ajutat văduvele, copiii lor”, a explicat fostul ministru.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Nu am beneficiat de nimic în plus", se apără fostul ministru de Interne

Fostul ministru se apără spunând că nu a beneficiat de nimic în plus față de ceea ce au avut toți miniștrii de Interne, respectiv un dispozitiv de însoțire.

Mai mult, ministrul de Interne este cel care dă aviz pentru orice coloană oficială, mai puțin a președintelui și a primului ministru.

"Ministrul de Interne are, prin dispoziție, sau a avut, prin dispoziile ministrului de Interne, alta decât a mea cu 10 ani în urmă, un dispozitiv de însoțire constând, cu sau fără, dintr-o mașină de poliție, cu sau fără, o motocicletă ca să poată să-și îndeplinească sarcinile și misiunile. Asta ca să fie foarte clar, nu am beneficiat de nimic în plus”, a continuat Gabriel Oprea.

„De acest dispozitiv de însoțire se ocupă Direcția rutieră a municipiului București, tehnic ei sunt cei care stabilesc dispozitivele”, a fost motivul pentru care Gabriel Oprea a decis să-și continue drumul.

Gabriel Oprea: "S-au întâmplat două lucruri în octombrie 2015, după ce m-am întors din SUA: un accident ciudat și un incendiu ciudat"

Gabriel Oprea a legat într-o serie de "lucruri ciudate" accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină și incendiul de la Colectiv, fostul vicepremier vorbind de un atac politic la adresa sa.

"M-am dus în America, în octombrie 2015, într-o vizită oficială, un protocol semnat cu Loretta Lynch, ministrul justiției și procurorul general al SUA, un protocol foarte important care a însemnat îndeplinirea ultimei condiții tehnice de către România pentru eliberarea vizelor către români", a povestit fostul vicepremier.

Potrivit acestuia, după eliminarea condiției tehnice, vizele pentru români în SUA depinde doar de o decizie politică, pe care o va lua congresul SUA la un moment dat. 

Ministrul Justiției cu care s-a întâlnit Oprea în SUA în octombrie 2015 are în subordine sistemul de justiție american, FBI-ul, Trezoreria și chiar ministrul de interne, a precizat invitatul lui Denise Rifai.

"Am venit în țară. V-am spus că am refuzat să schimb primul ministru al PSD, iar eu să mă duc în funcția de prim-ministru. L-am sprijinit întotdeauana pe președintele României în toate problemele de securitate națională. S-au întâmplat două lucruri: s-a întâmplat un accident ciudat și am spus-o și în instanță și un incendiu ciudat și am spus-o și la parchet", a spus Gabriel Oprea.

"A fost cea mai grea zi din viața mea"

Gabriel Oprea și-a continuat argumentația: "Am fost țintă politică, a fost un linșaj mediatic de tip intelligence. Dumneavoastră credeți că, dacă eram cu cineva în mașină sau veneam de la cârciumă nu se spunea totul la secundă unde am fost? Nu. Am avut în ziua aia cea mai grea zi din viața mea. Am fost la minister, am avut ședință de guvern, m-am dus la președintele Iohannis pe probleme de migrație. Am trecut 10 minute pe acasă ca să mănânc ceva, am fugit, eram robul muncii. Am fugit, pentru că eram vicepremier pe Securitate națională, am discutat probleme de securitate națională cu cei de la SRI, ne-am întors, era în jur de orele 20.00, nu s-a mers cu viteză..", a povestit fostul ministru.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Denise Rifai l-a întrebat direct pe invitatul ei ce își reproșează în urma acelui accident tragic din 20 octombrie 2015.

„Ce să îmi reproșez? Nu sunt vinovat nici în justiție și nu sunt vinovat moral fiindcă nu eu mă ocupam de problemele de securitate ale acelui dispozitiv. Sunt un om care întotdeauna a respectat legea. A fost un atac mediatic, a fost un linșaj mediatic, cel mai ordinar posibil”, a concluzionat fostul ministru.

Gabriel Oprea a adus un ultim argument în favoarea teoriei sale, faptul că un sondaj IRES îl dădea, în august 2015, cu 53% încredere în rândul românilor.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în 30 octombrie 2015, la zece zile după accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină.

La momentul incendiului, Oprea era vicepremier, ministru de Interne și șeful celor care au intervenit imediat după incendiu la salvarea victimelor.

Tragedia de la Colectiv a avut urmări importante pe scena politică la momentul respectiv, protestele masive de stradă ducând la demisia guvernului PSD în fruntea căruia se afla Victor Ponta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI