Close sidebar
Close sidebar

Gabriel Oprea: "Sunt un om care a respectat legea. Toate achizitiile au fost facute in mod legal."

Astazi a avut loc la ICCJ primul termen in dosarul in care fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea unui autoturism marca Audi A8 din bugetul DIPI, in scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

"M-am prezentat la instanţa ca orice cetăţean normal, trebuie să respectăm legea. Este vorba despre dosarul DIPI, vreau să spun că în timpul mandatului meu de la MAI, s-au achiziţionat legal peste 5.000 de maşini. Această maşină a fost luată legal de către DIPI pentru a-şi operaţiona o structură de pază demnitari, nu este maşina mea, este a ministerului şi se află în garaj", a declarat Gabriel Oprea în faţa jurnaliştilor.
In acelasi doar mai sunt judecati si Gabriel-Nicolae Pavel, fost sef al Serviciului Juridic din cadrul DIPI, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, Nelu Zarnica, subsecretar de stat la data comiterii faptelor si Marian-Danut Iacob, ambii fiind cercetati sub acuzatia de deturnare de fonduri.
Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.
Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei iar pentru recuperarea sumei procuorii au pus sechestru pe mai multe bunuri care le aparţin celor cercetaţi, crie mediafax.ro.

" M-am prezentat la instanţa ca orice cetăţean normal, trebuie să respectăm legea", le-a declarat jurnalistilor Gabriel Oprea. Acesta a afirmat ca in timpul mandatului sau de la M.A.I.

s-au achiziţionat legal peste 5.000 de maşini.

Această maşină a fost luată legal de către DIPI pentru a-şi operaţiona o structură de pază demnitari, nu este maşina mea, este a ministerului şi se află în garaj", a declarat Gabriel Oprea în faţa jurnaliştilor.

In acelasi dosar mai sunt judecati si Gabriel-Nicolae Pavel, fost sef al Serviciului Juridic din cadrul DIPI, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, Nelu Zarnica, subsecretar de stat la data comiterii faptelor si Marian-Danut Iacob, ambii fiind cercetati sub acuzatia de deturnare de fonduri.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.

Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei,  iar pentru recuperarea sumei procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri care le aparţin celor cercetaţi, scrie mediafax.ro.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI