Se pare ca Gabriel Oprea vrea sa revina in fruntea Ministerului de Interne. In prezent, Oprea este judecat pentru ucidere din culpa privind moartea poliţistului Bogdan Gigina, motociclilstul aflat in coloana sa oficiala, dar isi pregateste revenirea in politica. Fost ministru al Apararii, al Afacerilor Interne, senator si viceprim-ministru, Oprea a fost unul din cei mai influenti politicieni. Astazi, el le prezinta sustinatorilor sai activitatea prodigioasa pe care a avut-o.

“În contextul crizei economice, în anul 2010 s-au luat mai multe decizii menite să diminueze cheltuielile bugetare. Una dintre aceste decizii a fost aplicarea sistemului unitar de pensii, care presupunea inclusiv recalcularea pensiilor militare. Potrivit simulărilor făcute, această recalculare ar fi condus la scăderi ale pensiilor militarilor de până la 69%.”, a postat Oprea.

Gabriel Oprea vrea sa revina in fruntea Ministerului de Interne:   "Am fost singurul care s-a opus"

“În 2010 eram ministrul apărării naţionale în guvernul care a decis să facă modificările de legislaţie ce ar fi afectat toţi pensionarii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Am fost singurul care s-a opus. M-am opus guvernului din care făceam parte pentru ca drepturile militarilor să nu fie afectate. Am spus atunci că îi voi apăra pe militari indiferent de consecinţele politice. Şi am făcut-o!  A fost prima bătălie pentru drepturile militarilor şi am câştigat. 

A urmat modificarea statutului soldaţilor şi gradaţilor voluntari, care astăzi sunt militari profesionişti şi se bucură de aceleaşi drepturi cu ale celorlalte cadre militare, dar şi o lege foarte importantă, Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat”, a continuat Gabriel Oprea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Gabriel Oprea vrea sa revina in fruntea Ministerului de Interne: "A m avut intalniri cu liderii sindicatelor din MAI si MApN"

Sustinatorii au aflat ca Gabriel Oprea vrea sa revina in fruntea Ministerului de Interne. “Recent, am avut întâlniri cu liderii sindicatelor din MAI şi MApN, în cadrul cărora am stabilit continuarea colaborării pe proiecte care vor veni în sprijinul angajaţilor din instituţiile din domeniul securităţii naţionale.”, a incheiat Oprea. “Sper să reveniţi în fruntea Ministerului Afacerilor Interne şi să luaţi cele mai bune decizii pentru sistem. Să readuceţi la adevărata valoare această profesie şi să apăraţi drepturile noastre aşa cum aţi mai făcut-o. Dumnezeu să vă ajute!”, i-a transmis un sustinator. “Sa dea Dumnezeu!”, a raspuns Gabriel Oprea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si