Firea a marturisit ca exista o firma ai carei angajati poarte uniforme asemenatoare cu cele ale politistilor locali, in contextul in care nu a fost organizata niciodata o licitatie pentru atribuirea acestei sume.

"Acest contract functioneaza chiar din 2009. A fost reactualizat în fiecare an, pâna în zilele noastre, prin act aditional. Pe luna, din banii bucurestenilor se dau 81.000 de euro, adica aproape un milion de euro pe an, pentru circa 40 de cai si calaretii aferenti, printr-o procedura ilegala, din doua puncte de vedere.

Unu: persoanele respective functioneaza ca si politisti comunitari, dar nu au nici pregatirea, nici experienta necesare pentru aceasta activitate. Sunt angajatii firmei(...) joaca rolul de politisti locali. Se îmbraca în niste uniforme care seamana cu cele ale politistilor comunitari, este si o confuzie care se creeaza. Activitatea de a constata contraventii si de a da amenzi, de a pastra ordinea publica, nu poate fi data, prin lege, de la Politia locala catre o entitate privata. Este impotriva legii", a declarat Gabi Firea la B1 TV.

Ea spune ca suma este mare si ca nu a fost atribuita in urma unei licitatii si ca a decis sa trimita Corpul de Control pentru a vedea ce s-a intamplat acolo. "Am constat că PMB, prin ALPAB, are 35 de cai, pe care ii ingrijeste, care sunt sanatosi si care ar putea- daca avem nevoie- sa fie pusi la dispozitia adevaratilor politisti locali- care au studii, experienta, atestat, potrivit legii, si au o responsabilitate- si sa faca servicii de politie calare
cu adevarat, fara sa dam un milion de euro pe an. Am trimis Corpul de Control al primarului general, sa realizeze un control. S-a observat ca se mai efectuase un audit, pe timpul interimatului domnului Sava si nu s-au luat masuri"
, a mai precizat ea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si