Close sidebar
Close sidebar

Gabriela Firea, anunt important pentru toti bucurestenii: "Nu cred ca Bucurestiul este pregatit, acum..."

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune ca municipalitatea nu are inca in plan instituirea unei taxe de mediu pentru zona centrala a orasului, fiind de parere ca, desi aceasta taxa s-ar impune, Bucurestiul nu este inca pregatit. Firea a adaugat ca, pentru compensarea lipsei acestei taxe, Primaria Capitalei incearca sa instituie alte masuri, precum crearea pistelor de biciclete sau promovarea folosirii transportului in comun prin achizitionarea de autobuze, troleibuze si tramvaie electrice.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Avem in continuare poluare din cauza traficului. Vreau sa precizez ca nu ne-am gandit inca la o taxa de centru, desi ea s-ar cere. Nu credem ca Bucurestiul este pregatit, nu credem ca cetatenii sunt pregatiti. Ea ar putea fi instituita, dar incercam sa dinamizam celelalte masuri, in special incurajarea folosirii transportului in comun prin autobuzele electrice sau pistele de biciclete. Bucurestiul nu este pregatit, nu acum”, a declarant marti Gabriela Firea, in cadrul unei conferinte de presa alaturi de ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

Firea a subliniat ca nu stie „de unde, din senin, a aparut aceasta informatie” privind impunerea unei taxe de mediu pentru zona centrala a Capitalei.

City managerul Capitalei, Sorin Chirita, spunea luna trecuta ca in Romania „este moca” sa poluezi, facand referire la lipsa unei taxe de mediu, care este si una dintre cauzele pentru care in Capitala, numarul de autoturisme este in continua crestere.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

„E clar ca fiecare dintre noi are treaba si la iesirile din Bucuresti, astfel ca mobilitatea nu se refera doar la un oras, ci este vorba de un areal extins, un areal metropolitan. Zona urbana metropolitana polarizeaza peste 4,2 milioane de locuitori ai Municipiului Bucuresti.

(...) Numarul de autoturisme in municipiul Bucuresti este in continua crestere, iar una din cauze este si lipsa unei taxe de poluare. Am mai spus-o, la noi e moca sa poluezi, este moca sa arunci deseuri la gramada”, a declarat atunci Sorin Chirita, in cadrul unei conferinte pe tema mobilitatii urbane.

El a dat de inteles in cadrul aceluiasi eveniment ca municipalitatea lucreaza deja la un proiect privind instituirea taxei de mediu, explicand ca a fost delimitata zona central, au fost delimitate si strazile pe care se va putea introduce taxa.

„Am delimitat zona centrala extinsa, am delimitat si strazile pe care se va putea introduce timbrul de centru. Nu se va putea intampla peste noapte, ci dupa ce vom implementa toate masurile de reducere a poluarii, dupa ce vom aduce autobuzele si vom face o analiza cu privire la acest aspect. Nu putem preciza in prezent care ar putea fi cuantumul unui timbru de centru. Dar el nu trebuie sa fie nici disproportionar, nici exagerat”, a declarat Sorin Chirita.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI