In ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a fost adoptat un proiect care priveste infiintarea unei societati comerciale care se va ocupa de constructia locuintelor sociale.

„Am discutat cu toti cei sase primari de sectoare si, in cel mai scurt timp, in primavara, dorim sa demaram construirea a sase cartiere noi de locuinte, in cele sase sectoare ale Bucurestiului. Vom realiza parteneriate in sensul urmator: exista sectoare care detin suprafata de teren si altele care nu o au.

(…) Sa spunem ca un sector are terenul dar nu are banii si atunci Primaria Capitalei intervine prin societatea de constructii cu sursa de finantare, iar Primaria de sector pune la dispozitie suprafata de teren. Aceasta este situatia sectorului 5. (…) Alte sectoare care nu au nici teren ar putea sa cumpere, sa intre in licitatii. Sau: sa li se aloce de la Primaria Generala a Capitalei”, a declarat edilul, in urma participarii la seminarul „Autoritati locale. Finantari. Achizitii. Proiecte”, potrivit .ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Firea a precizat ca daca aceste locuinte vor fi construite in sistem municipal, atunci pretul lor ar putea fi mult mai mic, banii urmand a fi recuperati din vanzari sau chirii.

„Locuintele pentru tineri se cheama locuinte convenabile. Vor fi de doua categorii: unele vor putea sa fie inchiriate, pe o suma mult mai redusa decât valoarea de pe piata privata, sau va exista posibilitatea cumpararii, a achizitiei, cu un avans mai mic decât cel de pe piata privata si posibilitatea de plata 20 — 25 de ani”, a explicat Firea.

Aceasta a mai precizat ca Viena este una dintre capitatele de succes care urmeaza acest model, precizand ca va incerca implementarea acestuia si in Capitala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si