Gabriela Firea consideră că românii l-au penalizat la vot pe președintele Iohannis "care s-a comportat ca un secretar de partid" și nu ca un președinte de țară echidistant și echilibrat." Faptul ca, nici in aceasta seara, presedintele tarii nu recunoaste evidenta si forteaza o majoritate ultra-fragila de dreapta, demonstreaza ca sfideaza votul romanilor. Scorul cel mai mare a fost obtinut de Partidul Social Democrat, care trebuie sa propuna noul premier.

Asa functioneaza democratia! Asta inseamna sa respecti votul exprimat de români!", spune Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Reacția lui Marcel Ciolacu după demisia premierului Ludovic Orban: Este un gest ireponsabil, nu poți lăsa țara în haos, în plină criză sanitară

Gabriela Firea: O palmă prezidențială dată electoratului

Vicepreședintele PSD consideră că orice "improvizație prezidențială" afectează și mai mult democrația și se traduce printr-o palmă prezidențiala data electoratului.

"Electorat adus de presedinte si PNL la vot in plina pandemie dar, pentru ca nu le convine scorul obtinut, i se intoarce spatele. O astfel de aroganta nu este permisa!", mai scrie fostul primar general al Bucureștiului, învins la alegerile locale de Nicușor Dan.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Klaus Iohannis: "După o perioadă foarte lungă, PSD poate să rămână în afara deciziei politice"

Șeful statului Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că  va chema partidele la consultări la Cotroceni, precizând că PSD poate fi lăsat pentru prima dată în afara deciziei politice, "după o perioadă foarte lungă".

Potrivit lui Klaus Iohannis, partidele de Centru-Dreapta au reușit să obțină peste 50% din voturi la alegerile de ieri și ele ar urma să facă o coaliție de guvernare.

"În acest fel, PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri, să rămână în afara deciziei politice. Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta. Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele din noul Parlament pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România. Noul guvern care va fi format va gestiona măsurile în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate, va gestiona campania de vaccinare și în cel mai scurt timp va prezenta un proiect de buget pentru 2021", a mai spus șeful statului.

Citeste si:   Care sunt condițiile puse de USR PLUS pentru un guvern cu PNL

Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis îl desemnează în funcţia de prim-ministru interimar pe Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial. De asemenea, a fost publicat şi decretul prin care şeful statului a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de şef al Executivului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si