Gabriela Firea a răspuns pozitiv la invitaţia omoloagei sale Manuela Carmen Castrillo de a merge în Spania, ca prima femeie primar al Capitalei României, care şi-a propus să facă din oraş un loc mai bun de locuit.

Primarul General al Capitalei a vorbit în deschiderea Forumului Mondial privind violenţa urbană şi educaţia pentru convieţuire şi pace în limba spaniolă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Gabriela Firea a punctat faptul că România se află în an centenar, iar vizita sa la Madrid trebuie să fie văzută ca un schimb de idei. "Vreau să-i mulţumesc Manuelei Carmen pentru iniţiativa acestei manifestaţii şi în acelaşi timp îi mulţumesc pentru această invitaţie. Sunt convinsă ca este o bună oportunitate pentru a ne împărtăşi propriile experienţe în lupta cu acest flagel, violenţa, sub toate formele sale.", a rostit Primarul General al Capitalei.

Deşi este obişnuită cu camerele de filmat şi cu discursurile în public, din cauza emoţiilor, în discursul Gabrielei Firea s-au mai strecurat şi greşeli. Primarul General al Capitalei a zis "amicos", în loc de "amigos" (nr.

prieteni), cel mai probabil ea făcând asocierea cu termenul din limba română. 

Gabriela Firea are în program întrevederi cu experţi din cadrul Primăriei oraşului Madrid pe probleme de smart city şi infrastructură, precum şi cu reprezentanţii unor companii de urbanism cu care va aborda subiecte precum planificarea urbană – modele de guvernantă urbană. 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si