Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea a declarat, vineri seară, la Antena 3, că la nivelul Capitalei se iau măsurile necesare, astfel încât să nu se repete ”greşeala fatală” făcută de Italia.

”Încercăm să nu repetăm o greşeală fatală pe care a făcut-o Italia, de aceea, ţin legătura permanent cu Ministerul Sănătăţii, astfel încât bolnavii de COVID- 19 să nu fie duşi în spitalele generaliste pentru a nu amesteca aceste tipologii de boli.

De aceea, sub îndrumarea profesorului Streinu-Cercel, Spitalul Colentina devine spital-suport al Institutului Matei Balş, astfel încât pentru pacienţii care au două patologii, spre exemplu un AVC sau un infarct, dar suprapus s-au îmbolnăvit de COVID- 19, aceşti pacienţi nu se vor duce oriunde, la orice spital din Bucureşti şi nici la cele două sputale de boli infecţioase pentru că nu şi-ar putea trata prima patologie, ci doar pe cea respiratorie şi infecţioasă, ci vor merge cu toţii la Spitalul Colentina pentru a fi trataţi de o echipă mixtă din care să facă parte spre exemplu cardiologul sau neurochirurgul şi medicul de boală infecţioasă.

Citeste si: Nicolae Robu: Încă 14 vindecaţi de coronavirus la Timişoara

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

În acest moment este un efort pentru a dota Spitalul Colentina şi pentru a-i proteja pe medicii care sunt în fiecare zi pregătiţi, trebuie să facă faţă acestei noi situaţii pentru cariera lor, dar era nevoie de separarea pacienţilor”, a declarat Gabriela Firea. 

Citeste si: Deputat infectat cu coronavirus: „Am plecat acasă, testele făcute arată că suntem vindecați”

Firea a mai anunţat că a reuşit achiziţionarea a patru aparate de testare rapidă a coronavirusului.

„Am reuşit să achiziţionăm încă trei noi aparate PCR care au o viteză foarte mare de testare. De la şase-opt ore cât testează aparatele vechi existente până acum în ţara noastră aceste PCR testează în trei ore şi cu o precizie foarte mare pentru că sunt de înaltă tehnologie. Săptămâna viitoare sperăm să achiziţionăm şi pe cel de-al patrulea. Din cele patru aparate, două aparate merg la Institutul Matei Balş, unul la Victor Babeş şi unul la Spitalul Colentina”, a mai spus Gabriela Firea.

Citeste si: Coronavirus. Strigătul disperat al unei mame cu doi copii acasă: „Priviți-mă! Nu pot respira!”

Potrivit edilului, aceste aparate urmează să ajungă în Capitală în cel mult o săptămână şi jumătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si