Pentru proiectul votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care prevede utilizarea de teste care se analizează pe aparate RT PCR, au fost deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate, pentru celălalt căutându-se soluţii. ”Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism şi invidie”, susţine Firea.

”În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din Bucureşti. În total, peste 20 000 de teste în prima etapă.

Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureşteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-iştii noştri lucrează la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare”, a scris Firea, luni, pe Facebook.

Citeste si: Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă

Primarul general afirmă că, în privinţa celor 10.500 de bucureşteni cuprinşi în esantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului ştiinţific care va arată gradul de contaminare a comunităţii din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturală a populaţiei, ”cu siguranţă vom găsi modalităţile optime pentru demararea şi finalizarea în cele mai bune condiţii a acestui proiect atât de necesar, preluat din practică ţărilor civilizate şi care au luptat real cu virusul nou”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu.

Din cinism şi invidie. Ce se poate cu succes în întreagă lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătăţii populaţiei. Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectam. Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de «testaţii lui Firea». Atâta răutate nu am văzut! Dacă s-ar adună energia pentru lucruri pozitive şi nu pentru a pune piedici, cu siguranţă viaţă tuturor s-ar schimbă în bine”, a mai scris Gabriela Firea.

Teste coronavirus
Teste coronavirus

Citeste si: Încă trei decese cauzate de coronavirus. Bilanţul morţilor a ajuns la 1.107

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, în 11 mai, că ambele proiecte de testare a populaţiei vor demara în următoarele zile, atât cel anunţat în urmă cu o lună, împreună cu Institutul ”Batei Balş”, dar şi cel votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Primul vizează populaţia care deja a fost infectată, iar al doilea vizează testarea de tip antigen, pentru voluntari. În prima fază vor fi acceptaţi 11.000 de voluntari.

Citeste si: Virgil Musta, dezvăluiri despre noul tratament împotriva coronavirusului! Cum a reușit să trateze pacienții ca să nu mai ajungă niciunul la Terapie Intensivă

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si