Close sidebar
Close sidebar

Gabriela a avut parte de o moarte cumplită: a sfârșit în urma unei operații de cezariană

Tragedie mare în familia unei românce. Gabriela a murit, în Marea Britanie, după o operație de cezariană. Cadrele medicale sunt acuzate de decesul femeii.

Georgiana Balaban,

Gabriela a murit la 36 de ani.

[Sursa foto: Presa străină]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Gabriela Pintilie avea 36 de ani. Ea a pierit la doar șapte ore  după ce a născut prin cezariană o fetiță sănătoasă, la un spital din orașul Essex din Marea Britanie. Românca a pierit în urma unei hemoragii puternice.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Gabriela

Medicii sunt acuzați că nu au folosit cantitatea de sânge necesară pentru a-i salva viața și nici substanțele coagulante pe care le-au avut la dispoziție, relatează Essex Live.

Citește si: Doliu în familia Regelui Mihai. A murit una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale Regelui

Femeia trebuia să dea naștere celui de-al doilea copil, prin cezariană, în luna octombrie 2022. Gabriela a ajuns, însă, la maternitatea spitalului universitar Basildon din Essex cu trei zile mai devreme după ce i s-a rupt apa.

Medicii au încercat, fără succes, să îi inducă nașterea pentru ca în seara următoare să îi facă operația de cezariană. Pe 26 octombrie, Gabriela Pintilie a născut o fetiță sănătoasă.

Citește si: Soția lui Nosfe a transmis un alt mesaj dureros. Ce a postat Mădălina pe conturile de socializare

Tânăra a început să piardă sânge și a fost dusă de urgență în sala de operație.

Gabriela Pintilie a suferit o hemoragie puternică, iar șapte ore mai târziu a murit.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Gabriela a murit în timpul operației de cezariană.

[Sursa foto: Presa străină]

Chemat în instanță să depună mărturie în calitate de specialist, ginecologul Malcolm Griffiths a explicat că, la jumătate de oră de la naștere, Gabriela a pierdut 600 de mililitri de sânge, o cantitate normală în cazul unei cezariene.

Citește si: Un bărbat îi lasă toată averea lui Dumnezeu. Familia nu primește nimic după moartea sa: „Nu mi s-a părut corect”

O jumătate de oră mai târziu, românca a mai pierdut doi litri de sânge. Echipa medicală a cerut sânge și coagulante. Gabrielei i-au fost administrate două unități din grupa universală 0 de sânge și alte șase unități din grupa sa de sânge. Potrivit sursei citate, medicii nu i-au administrat româncei deloc coagulante.

„Personalul medical din sala de operație nu știa că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela nu a primit toată cantitatea de sânge și nici coagulante”, a explicat în instanță medicul ginecolog Malcolm Griffiths, conform sursei citate.

Din raportul departamentului de transfuzii reiese că medicii au avut la dispoziție opt unități cu sânge, însă două dintre acestea nu au fost folosite și returnate ulterior.

Întrebat cum a fost posibilă confuzia, Griffiths a confirmat că a fost vorba despre o eroare în comunicare.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mai mult, expertul a menționat că românca nu a primit îngrijirile corespunzătoare nici înainte de operația de cezariană.

Citește si: Femeie moartă în grădină și mâncată de câini, în Gorj. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu victima. Ipoteză șocantă

Decizia a se renunța la nașterea indusă a fost luată de medici după mai multe ore de tergiversări pe motiv că maternitatea era supraaglomerată, iar medicii interveneau la un caz la care apăruseră complicații.

Familia Gabrielei a dat în judecată maternitatea, iar procesul se desfășoară la tribunalul din Chelmsford.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI