Remus Pricopie a atras atenția presei după ce, într-o emisiune televizată, în 2014, a spus că Romulus si Remus au fost crescuți în pădure de o vulpe în loc de lupoaică.

In ce oraş s-au născut Romulus şi Remus? "Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean...",

a spus Remus Pricopie, în septembrie 2014, pe vremea când era ministrul al Educației, la Digi 24. "Nu era vulpe, era lupoaică", l-a corectat moderatoarea.

"Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetăţean... Roma a venit după", a mai spus Pricopie.

Citeste si: Ciolacu: În acest moment, PSD şi Pro România au suficientă majoritate de a trece un Guvern în Parlamentul României

Cine este Remus Pricopie?

Remus Pricopie (22 ianuarie 1970, Ceahlău, Neamț, România) este un universitar și politician român, care a fost ministrul educației în guvernarea Victor Ponta din decembrie 2012 până în decembrie 2014. Este căsătorit și are doi copii.

remus pricopie
remus pricopie

Cariera sa guvernamentală este legată de domeniul educației. Remus Pricopie și-a început activitatea în cadrul Ministerului Educației Naționale din România în 1996, ca Expert la Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare.

Ulterior a deținut funcții precum:

  • Purtător de cuvânt (1997; 2001)
  • Secretar General (2001)
  • Consilier (decembrie 2001- iunie 2003; ianuarie – octombrie 2009)
  • Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării (2007- 2008).

De asemenea, el a deținut funcția de Ministru al Educației (decembrie 2012- decembrie 2014).

Citeste si: Orban: Am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul de convocare a alegerilor anticipate

Remus Pricopie, rector al SNSPA

Remus Pricopie este Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București (martie- decembrie 2012; decembrie 2014- prezent)și profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În perioada decembrie 2005- noiembrie 2007 și decembrie 2008- martie 2014 a deținut funcția de Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA.

remus pricopie
remus pricopie

Remus Pricopie a fost responsabil cu elaborarea, implementarea și evaluarea Strategiei de cercetare a României [2012-2014] și, de asemenea, a contribuit la elaborarea și implementarea politicilor de cercetare ale Uniunii Europene [2012-2014], conform wikipedia.ro.

Doctor în Științe Politice

Remus Pricopie deține titlul de doctor în Științe Politice și este absolvent al programului Fulbright New Century Scholars. Deține o bogată experiență internațională dobândită cu precădere în Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

A urmat cursurile și specializările Universității din București [România], Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative [România], Universității din Liege [Belgia], Universității ”George Washington” [SUA], Universității Statului New York, Buffalo [SUA], Universității din Boston [SUA], Universității Harvard [SUA], Institutului de Educație- Universitatea din Londra [UK], Universității din Graz [Austria].

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări pentru nominalizarea unui premier

Remus Pricopie are activitate publicistică și de cercetare științifică reprezentată de 6 cărți de autor/co-autor, 6 cărți al căror editor/co-editor este, 28 de articole publicate în reviste academice, în calitate de autor sau co-autor sau cele peste 20 de granturi de cercetare la care a participat ca director sau membru al echipei de proiect.

Printre lucrările sale se numără:

  • co-autor Relații publice. Coeziune și eficiență prin comunicare. București: comunicare.ro, 2011.
  • co-autor Acces și echitate în învățământul superior din România. Dialog cu elevii și studenții. București: comunicare.ro, 2011.
  • autor Relații publice. Evoluție și perspective. București: Tritonic, 2005.
  • co-autor „Arguments for a New Policy Dialog on Access and Equity in Romanian Higher Education”, în Romanian Journal of Communication and Public Relations, 12(2), 2010, pp. 9-23.
  • co-autor „Country Differences in the Internationalization of Higher Education – How Can Countries Lagging Behind Diminish the Gap”, în Review of International Comparative Management, 10(5), 2009, pp. 976-989

remus pricopie
remus pricopie

Citeste si: Dan Voiculescu îi propune lui Klaus Iohannis să vină cu o surpriză: A treia cale

Marcel Ciolacu: PSD şi Pro România au "o majoritate" care îl susţine pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, înaintea consultărilor de la Cotroceni, că PSD şi Pro România au "o majoritate" care îl susţine pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, pentru funcţia de prim-ministru, conform news.ro.

"Am conturat cea mai mare majoritate parlamentară în acest moment”, a declatrat Ciolacu, reafirmând sprijinul pentru rectorul SNSPA.

Întrebat dacă a mers la Cotroceni cu lista de semnături din partea celor care îl susţin pe Remus Pricopie, Ciolacu a evitat un răspuns tranşant.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț important după constultările de la Cotroceni

"Lista de semnături, am dovedit ieri, în primul rând prin vot, respectiv 261 de voturi, a fost respins Guvernul Orban. Vom veni cu lămuriri după ce vom avea consultările cu preşedintele României. În acest moment PSD şi Pro România au suficientă majoritate de a trece un Guvern în Parlamentul României, PSD şi Pro România în acest moment au o majoritate, au numărul cel mai mare de parlamentari conturat în jurul unei propuneri”, a spus Ciolacu.

Întrebat câţi parlamentari au cele două formaţiuni politice, liderul PSD a spus: "suficienţi cât să treacă propunerea".

Când ar putea anunțat președintele Iohannis premierul desemnat?

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi consultări cu partidele parlamentare în vederea nominalizării unui premier, după ce Guvernul Orban a fost demis.

Primii au fost invitaţi reprezentanţii PNL, care îl propun tot pe Ludovic Orban. Imediat după PNL, Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii PSD, care, împreună cu Pro România, îl propun pe Remus Pricopie pentru funcţia de premier.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Preşedintele ar putea face joi seară anunţul privind numele prim-ministrului desemnat.

După ce preşedintele anunţă propunerea de premier decisă pe baza consultărilor, noul şef al Guvernului are la dispoziție 10 zile pentru a veni în fața Parlamentului ca să ceară votul de învestitură pentru Cabinetul pe care îl va propune. Ca urmare, noul premier are nevoie de majoritate parlamentară.

Dacă Parlamentul nu acordă votul de încredere noului Guvern în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură, teoretic Parlamentul poate fi dizolvat.

”Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.”, precizează Constituţia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si