Cei mai mulți care au stat la coadă pentru a-și plăti dările la stat, la Direcţia de Taxe şi Impozite Galaţi, au fost pensionarii. Majoritatea preferă metoda clasică de așteptat la rând, în pofida plății online, pentru că, spun ei, nu se descurcă cu tehnologia.

Impozitele s-au mărit cu 5,1%

Ioan Stadoleanu, director al Direcţiei de Fiscalitate Impozite şi Taxe Locale Galaţi a afirmat că: „După cum vedeţi, de la an la an, coada din prima zi de program cu publicul la ghişee este tot

mai mică. Aproximativ 32 la sută dintre gălăţeni au ales sa plătească pe ghişeul.ro. O altă modalitate de plată a impozitelor, extrem de agreeată de gălăţeni, este prin staţiile SelfPay, aproximativ 10 la sută dintre contribuabili alegând această variantă. Impozitele s-au mărit cu rata inflaţiei, respectiv 5,1 la sută.  Vom insista pe aceste mijloace alternative de plată, până când vom ajunge şi noi ca şi în alte oraşe, la procente de 70-80 la sută de plată online a taxelor şi impozitelor. S-au înregistrat şi plăţi pentru abonamentul de parcare, din 2.000 de locuri de parcare, 70 la sută au plătit”.

Citește și: VIDEO- Cozi la plata taxelor și impozitelor- românii așteaptă de ore întregi

Clujenii s-au adunat la cozi pentru depunerea cererilor de parcare pentru 2023

Primăria din Cluj a fost luată cu asalt de la primele ore ale dimineții de românii care vor să-și depună cereri de parcare pentru acest an.

Cu toate că s-au înregistrat și online, site-ul Primăriei a picat din cauza volumului mare de solicitări.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Reprezentanții Primăriei din Cluj au pus la dispoziția cetățenilor  sistemul de plată online, tocmai pentru a evita formarea de cozi la ghișee.

Cei mai mulți clujeni au ales să se prezinte fizic pentru a sta la coadă pentru că nu au încredere în sistemul online, care, ulterior a picat din cauza numărului crescut de accesări.

Citește și: VIDEO- Aglomerație uriașă în măcelării și cofetării, înainte de Crăciun. Cozile s-au întins până afară

La coadă cu o zi înainte de deschiderea ghișeelor

Recordul de așteptat la coadă merge la un clujean, care s-a prezentat la sediul Primăriei din Cluj cu o seară înainte, de la ora 22.30. A așteptat 9 ore jumătate, și, pentru a rezista, și-a adus și un scaun pe care să stea. Ulterior, i s-au alăturat și alte persoane, după miezul nopții, pregătite și ele cu pături pentru a se încălzi în timpul orelor de așteptat. 

Citește și: Cum evităm cozile de la taxe și impozite


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si