Close sidebar
Close sidebar

Gard permanent de peste 5 metri ridicat de Polonia la frontiera sa cu Belarus

Până la acest moment, Polonia a fortificat circa 60 de kilometri din frontiera sa cu Belarusul printre o barieră permanentă.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției, lucrările de construcţie se desfăşoară conform planului şi urmează să se încheie până la sfârşitul lui iunie.

Președintele Belarus, acuzat de Uniunea Europeană

Frontiera polono-belarusă are 418 de kilometri lungime, din care 186 de kilometri de graniţă terestră. Vara şi toamna trecută, situaţia la graniţa terestră a fost tensionată, în condiţiile în care mii de oameni au încercat să pătrundă ilegal pe acolo în UE.

Citeste si: VIDEO Crima macabră de lângă București. Persoana carbonizată și tranșată a fost lovită puternic la cap

Preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost acuzat de Uniunea Europeană de faptul că a adus intenţionat migranţi din regiuni aflate în criză la frontiera externă a UE pentru a pune presiune pe Occident.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

În ultimele săptămâni au crescut şi încercările de a trece fraudulos frontiera polono-belarusă, notează dpa. Vineri, 76 de persoane au încercat să intre în Polonia dinspre Belarus, potrivit vameşilor.

Gardul a fost ridicat încă din anul 2021

Militarii au ridicat încă din august 2021 un gard provizoriu pe secţiunile terestre ale frontierei comune pentru a îngreuna tentativele de trecere a graniţei. Acest gard dotat cu sârmă ghimpată are 2,5 metri înălţime.

De la sfârşitul lui ianuarie, gardul provizoriu a fost înlocuit cu o barieră permanentă de 5,5 metri înălţime, echipată cu senzori de mişcare şi cu camere video.

Citeste si: NATO avertizează: Va exista „o şi mai mare brutalitate” şi „distrugeri masive” comise de Rusia în Ucraina

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI