Ofițerul de închisoare „a format o relație strânsă” cu deținutul periculos Zak Malavin și a fost prinsă făcând contrabandă cu telefoane iPhone și droguri.

Citește și: Un membru MISA din București a fost arestat sub acuzația că ar fi violat o fată de 11 ani

Heather McKenzie lucra la închisoarea Shotts din Lanarkshire, Scoția, când l-a cunoscut pe Zak Malavin.

Cei doi au intrat într-o "relație strânsă", după cum spun procurorii, iar din prietenia lor s-a ajuns la trafic de cocaină și telefoane mobile.

Închisoarea Shotts din Lanarkshire, Scoția

Închisoarea Shotts din Lanarkshire, Scoția

[Sursa foto: Daily Star]

Ce au găsit polițiștii în casa fostei gardiene

O cutie care conținea 2.500 de lire sterline în numerar, un cocktail de diverse medicamente și ace pentru doze au fost găsite în casa ofițerului de închisoare Heather McKenzie, potrivit Daily Star.

Ea va petrece acum șase ani în închisoare, fiind prinsă făcând contrabandă cu cocaină și un iPhone în închisoare. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Torturat la ordinul fostei sale soții. Un traficant de droguri a fost ucis cu sânge rece din gelozie

Ucigașul Zak Malavin ispășește închisoarea pe viață pentru uciderea lui Andrew Curran în 2010, pe care l-a înjunghiat în fața fiului său în Mary Hill Park din Glasgow.

În ciuda istoriei sale îngrozitoare, Heather McKenzie a format o relație strânsă cu deținutul ucigaș și acum a fost condamnat la șase ani și trei luni de cealaltă parte a gratiilor.

Zak Malavin, condamnat la închisoare pe viață

Cum a fost prinsă gardiana

În timpul unei percheziții de rutină în celule, ofițerii au găsit un depozit de droguri, un telefon nou și o cartelă SIM.

Conform sursei citate, în timpul unei audieri la Înalta Curte din Glasgow de săptămâna aceasta, s-a spus că un iPhone se poate vinde cu până la 5.000 de lire sterline în închisoare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Când telefonul a fost percheziționat, au fost găsite mesaje către McKenzie, discutând despre aducerea drogurilor în închisoare. Ea făcuse acest lucru de cel puțin șase ori.

„Publicul trebuie să aibă încredere în ofițerii închisorii pentru a respecta legea. Această persoană a abuzat de poziția ei și nu a îndeplinit cu mult standardele de conduită profesională pe care publicul are dreptul să le aștepte de la membrii profesiei ei”, a spus procurorul de caz în fața instanței.

Un purtător de cuvânt al Serviciului Penitenciar din Scoția a declarat: „În timp ce marea majoritate a personalului nostru respectă cele mai înalte standarde de conduită, suntem întotdeauna vigilenți la orice potențiale acte de corupție în unitățile noastre". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si