Close sidebar
Close sidebar

Gastronomia moleculară capătă teren în România. Ce-și comandă românii când merg la restaurant

Romanii consuma tot mai multe produse de tip fast-food, insa, cand merg la restaurant, cauta in meniu ce e mai sofisticat! Preparatele cu elemente din gastronomia moleculara au de castigat in aceasta perioada, despre care shefii lumii spun ca este spectaculoasa.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un preparat ca cel din imagine satura mai ales privirea si odata descoperit, gustul ii dezvaluie finetea aparte.

Specific bucatariei moderne cu elemente din cea moleculara, tonul rosu cu fructul pasiunii si mango marinat uimeste printr-o textura de susan si arome de lemon butter. Chef Ciprian Neamt spune ca intr-o astfel de farfurie secretul sta in prepararea altfel decat ne-am obisnuit a ingredientelor. Fructele gatite la foc mic dau pestelui arome tropicale.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Amestecul il tine pe foc pana devine gelatina. Dupa ce o taie in cubulete mici, specialistul apeleaza la stiinta si indemanare. Crusta care va imbraca tonul o pregateste din albus de ou condimentat cu sare parfumata si mirodenii. Somonul il gateste rapid intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Cand preparatul este gata, urmeaza platingul.

Calitatea, si nu cantitatea, primeaza cand vine vorba de bucataria fina. In ultimul an, experienta fine-dinning i-a cucerit si pe romani.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI