Specific bucatariei moderne cu elemente din cea moleculara, tonul rosu cu fructul pasiunii si mango marinat uimeste printr-o textura de susan si arome de lemon butter. Chef Ciprian Neamt spune ca intr-o astfel de farfurie secretul sta in prepararea altfel decat ne-am obisnuit a ingredientelor. Fructele gatite la foc mic dau pestelui arome tropicale.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
Amestecul il tine pe foc pana devine gelatina. Dupa ce o taie in cubulete mici, specialistul apeleaza la stiinta si indemanare. Crusta care va imbraca tonul o pregateste din albus de ou condimentat cu sare parfumata si mirodenii. Somonul il gateste rapid intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Cand preparatul este gata, urmeaza platingul.
Calitatea, si nu cantitatea, primeaza cand vine vorba de bucataria fina. In ultimul an, experienta fine-dinning i-a cucerit si pe romani.