Alergatul dupa autobuz a devenit un fel de sport local al Capitalei. Aproape ca nu e statie in cele 6 sectoare in care sa nu vezi macar un calator demn de proba de sprint.

178 este, de altfel, cea mai "vanata" cursa de pe bulevardul Uverturii, unul dintre cele mai aglomerate din Bucuresti. Am incercat un mic experiment: am masurat timpul scurs intre doua autobuze.

10 minute. Un miracol, ar putea spune unii calatori cu state vechi.  "178-ul o sa-l trimit dupa moarte ca nu mai vine", spune o doamna.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Rezultate parțiale. Călin Georgescu trece pe primul loc și în diaspora. Elena Lasconi reduce diferența față de Marcel Ciolacu- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Daca vi se pare cunoscuta pozitia aceasta inseamna ca mergeti foarte des cu transportul in comun de suprafata al Capitalei. E pozitia normala a oamenilor care asteapta in statie, nestiind in cate minute va veni urmatorul mijloc de transport in comun. Teoretic, de anul viitor aceasta problema s-ar putea rezolva. Practic, insa, deocamdata inghetam in statii."

Pentru ca astfel de situatii sa devina istorie, mai-marii RATB au planuri mari pentru 2017.

Vor sa cumpere tehnica GPS, pe care sa o monteze pe toate mijloacele de transport, iar pozitia acestora sa ajunga, in timp real, pe telefoanele calatorilor, prin intermediul unei aplicatii.

Un sistem asemanator functioneaza deja la vecinii din Budapesta de vreo 3 ani. Noi? Inca ne bazam pe experienta:  "Daca am in oras o intalnire, o ceva, la medic, imi programez intotdeauna dupa 10, pentru ca pana la 10 nu poti iesi din cartier."

Pe langa aceasta aplicatie, anul viitor ar putea sa mai aduca o facilitate pentru calatori: plata biletului cu telefonul mobil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si