Anunțul dispariției lui Gelu Tofan, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din România după 1990, a fost făcut de fiul acestuia, Adrian Tohan, pe pagina sa de Facebook. Gelu Tofan şi-a trăit ultimele săptămâni din viaţă în satul natal, Todireni, din judeţul Botoşani.

Citeste si: Actrița Liliana Tomescu a murit. Este doliu pe scena filmului

În urmă cu doar câteva zile, omul de afaceri împlinise vârsta de 61 de ani. Adrian Tofan a anunțat că tatăl său a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni și splină. 

Gelu Tofan, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România la începutul anilor 2000

Omul de afaceri Gelu Tofan era în anii 90 şi la începutul anilor 2000 unul dintre cei mai importanţi antreprenori din România. Grupul Tofan opera mai multe firme, majoriatea din industria anvelopelor auto, cu o cifră de afaceri netă de circa 600 de milioane de dolari; 16.000 de oameni lucrau în cadrul grupului.

Citeste si: Ion Bârlădeanu a decedat: ”Îi va amuza pe îngeri cu colajele lui”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Antreprenorul român a făcut însă o greşeală care a dus la prăbușirea imperiului pe care îl controla în trecut. După cum el însuşi povestea pentru Business Magazin, Tofan a avut prea multă încredere într-un executiv, care a fraudat mai multe companii din cadrul grupului. Drept urmare, mai multe firme au intrat în faliment şi executare silită.

Gelu Tofan, declin de sănătate după trecerea prin Covid 

"În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plans de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate. În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase", a scris pe Facebook fiul omului de afaceri.

Potrivit acestuia, Gelu Tofan era un anti-fumător convins, facea des sport, avea o dietă sănătoasă, nu consuma decât ocazional vin roşu. Pe de altă parte, avea insomnii de ani buni şi era foarte stresat.

Ultimul proiect al lui Gelu Tofan a fost şi cel mai ambiţios din carieră, spune fiul său- amenajarea râului Prut pentru navigaţie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citeste si: Doliu în teatrul românesc. S-a stins din viață actorul Cornel Nicoară

În anul 1999, Patriarhia Română i-a acordat ordinul “Crucea Patriarhală”, pentru construcţia unei biserici în judeţul Botoşani

Slujba de înmormântare a lui Gelu Tofan va avea loc duminică, 24 octombrie, orele 13:00, la Biserica Sfântul Gheorghe din localitatea Dămideni, comuna Românești, județul Botoșani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si