Gem de prune, rețetă ca la bunica
Gem de prune, rețetă ca la bunica. Vă prezentăm o rețetă gustoasă si sănătoasă de gem de prune, după rețeta bunicii. Gemul de prune este foarte gutos, aromat si parfumat.
Iată cum se prepară rețeta de gem de prune cala bunica!
Gemul de prune este potrivit pentru a umple clătitele, dar şi pentru plăcinte dulci-acrisoare sau diverse sortimente de fursecuri. Iată ingredientele și modul de preparare!
Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect
Poti începe prin a alege prune nu foarte coapte, dar nici foarte tari. Ai nevoie de fructe fără pete, dar cărnoase. Apoi, spală-le, apoi scoate-le sâmburii. Pune un strat de prune în oală, apoi o mână de zahăr, alt strat de prune, iar zahăr şi tot aşa până la final. Lasă-le peste noapte, ca să se macereze puţin coaja.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
După care, a doua zi pune prunele la fiert, la foc mic. Ai grijă să amesteci des în oală, ca să nu se prindă de fundul ei şi să nu se afume. Pentru aromă, dacă vrei, cu circa 30 de minute înainte de a opri focul, taie mărunt o lămâie, cu tot cu coajă, şi pune-o în gem.
Cum îți dai seama dacă este gata gemul de prune? Trebuie să pui o lingură de lemn în gem.
Dacă stă în mijloc, cât de cât în picioare, înseamnă că gemul este gata și poate fi luat de pe foc. Mai apoi pune-ți gemul în borcane, închise ermetic.Citeste si: Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august