Iată cum se prepară rețeta de gem de prune cala bunica!

Gemul de prune este potrivit pentru a umple clătitele, dar şi pentru plăcinte dulci-acrisoare sau diverse sortimente de fursecuri. Iată ingredientele și modul de preparare!

Gem de prune, reteta ca la bunica. Ingrediente:

  • 10 kg prune fără sâmburi
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie de mărime medie

Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Gem de prune, reteta ca la bunica

Gem de prune, reteta ca la bunica

Citeste si: Compot de gutui pentru iarnă rețetă

Gem de prune, reteta ca la bunica. Mod de preparare:

Poti începe prin a alege prune nu foarte coapte, dar nici foarte tari. Ai nevoie de fructe fără pete, dar cărnoase. Apoi, spală-le, apoi scoate-le sâmburii. Pune un strat de prune în oală, apoi o mână de zahăr, alt strat de prune, iar zahăr şi tot aşa până la final. Lasă-le peste noapte, ca să se macereze puţin coaja.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

După care, a doua zi pune prunele la fiert, la foc mic. Ai grijă să amesteci des în oală, ca să nu se prindă de fundul ei şi să nu se afume. Pentru aromă, dacă vrei, cu circa 30 de minute înainte de a opri focul, taie mărunt o lămâie, cu tot cu coajă, şi pune-o în gem.

Cum îți dai seama dacă este gata gemul de prune? Trebuie să pui o lingură de lemn în gem.

Dacă stă în mijloc, cât de cât în picioare, înseamnă că gemul este gata și poate fi luat de pe foc. Mai apoi pune-ți gemul în borcane, închise ermetic.

Citeste si: Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si