Close sidebar
Close sidebar

Gem de prune, rețetă ca la bunica

Gem de prune, rețetă ca la bunica. Vă prezentăm o rețetă gustoasă si sănătoasă de gem de prune, după rețeta bunicii. Gemul de prune este foarte gutos, aromat si parfumat.

Alina Raducu,

Gem de prune, reteta ca la bunica


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iată cum se prepară rețeta de gem de prune cala bunica!

Gemul de prune este potrivit pentru a umple clătitele, dar şi pentru plăcinte dulci-acrisoare sau diverse sortimente de fursecuri. Iată ingredientele și modul de preparare!

Gem de prune, reteta ca la bunica. Ingrediente:

  • 10 kg prune fără sâmburi
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie de mărime medie

Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect

Gem de prune, reteta ca la bunica

Citeste si: Compot de gutui pentru iarnă rețetă

Gem de prune, reteta ca la bunica. Mod de preparare:

Poti începe prin a alege prune nu foarte coapte, dar nici foarte tari. Ai nevoie de fructe fără pete, dar cărnoase. Apoi, spală-le, apoi scoate-le sâmburii. Pune un strat de prune în oală, apoi o mână de zahăr, alt strat de prune, iar zahăr şi tot aşa până la final.

Lasă-le peste noapte, ca să se macereze puţin coaja.

Citeste si: Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa ce comoară are în casă- antena3.ro

După care, a doua zi pune prunele la fiert, la foc mic. Ai grijă să amesteci des în oală, ca să nu se prindă de fundul ei şi să nu se afume. Pentru aromă, dacă vrei, cu circa 30 de minute înainte de a opri focul, taie mărunt o lămâie, cu tot cu coajă, şi pune-o în gem.

Cum îți dai seama dacă este gata gemul de prune? Trebuie să pui o lingură de lemn în gem.

Dacă stă în mijloc, cât de cât în picioare, înseamnă că gemul este gata și poate fi luat de pe foc. Mai apoi pune-ți gemul în borcane, închise ermetic.

Citeste si: Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI