In articol:
- Gem de prune, reteta ca la bunica. Ingrediente:
- Gem de prune, reteta ca la bunica. Mod de preparare:
Iată cum se prepară rețeta de gem de prune cala bunica!
Gemul de prune este potrivit pentru a umple clătitele, dar şi pentru plăcinte dulci-acrisoare sau diverse sortimente de fursecuri.
Gem de prune, reteta ca la bunica. Ingrediente:
- 10 kg prune fără sâmburi
- 1 kg zahăr
- 1 lămâie de mărime medie
Citeste si: Clătite americane: Reţeta delicioasă pentru un mic-dejun perfect
Citeste si: Compot de gutui pentru iarnă rețetă
Gem de prune, reteta ca la bunica. Mod de preparare:
Poti începe prin a alege prune nu foarte coapte, dar nici foarte tari. Ai nevoie de fructe fără pete, dar cărnoase. Apoi, spală-le, apoi scoate-le sâmburii. Pune un strat de prune în oală, apoi o mână de zahăr, alt strat de prune, iar zahăr şi tot aşa până la final.
După care, a doua zi pune prunele la fiert, la foc mic. Ai grijă să amesteci des în oală, ca să nu se prindă de fundul ei şi să nu se afume. Pentru aromă, dacă vrei, cu circa 30 de minute înainte de a opri focul, taie mărunt o lămâie, cu tot cu coajă, şi pune-o în gem.
Cum îți dai seama dacă este gata gemul de prune? Trebuie să pui o lingură de lemn în gem.
Citeste si: Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august