Close sidebar
Close sidebar

George Copos este urmarit penal pentru plagiat

George Copos este urmarit penal pentru ca ar fi plagiat o lucrare pe care a scris-o in timpul detentiei. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 1 il acuza pe fostul finantator al echipei Rapid de infractiuni privind drepturile de autor si cele conexte, fals in declaratii si participatie improprie la abuz in serviciu.

Alexandra Chiric,


DISTRIBUIE
acest articol

George Copos este unul dintre cei care au iesit mai repede din penitenciar datorita cartilor scrise in timpul detentiei. Copos a castigat peste 200 de zile in anul in care a fost in detentie prin faptul ca a scris cinci carti, una de istorie si patru de turism, a muncit la atelierul de tamplarie si s-a inscris la toate activitatile Penitenciarului Rahova.

Parchetul a anuntat ca este vorba despre lucrarea stiintifica „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova (secolele XIV-XVI)”, lucrare de 119 pagini, pe care omul de afaceri a elaborat-o în penitenciar, informeaza Mediafax .

George Copos "şi-a însuşit fără drept, în parte, opera unui alt autor şi a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucureşti- Rahova ca o creaţie intelectuală proprie", susţin procurorii într-un comunicat de presă. Pentru crearea acestei lucrari stiintifice, Copos a castigat 30 de zile.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti anunta pe 28 ianuarie, in urma analizelor, ca una dintre cartile publicate din penitenciar de catre George Copos reprezinta un" plagiat subtil, realizat prin copiere deghizata sau/si repovestire".

Potrivit sursei citate, "exista indicii clare ca dl.

George Copos nu ar fi putut realiza acest tip de lucrare si, deci, nu ar putea fi creditat ca autor". Exista suspiciuni potrivit carora Copos a folosit un "scriitor profesionist ascuns care a realizat operatiunea".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI