George Nicolescu, solistul născut orb dar cu o voce de aur, era cunoscut pentru mai multe șlagăre de muzică ușoară interpretate în perioada comunistă.

Cea mai cunoscut dintre piesele sale este melodia Eternitate, lansată în 1973. A fost primul hit din repertoriul regretatului George Nicolescu.

„S-a stins GEORGE NICOLESCU. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea.

Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. „Viața noastră unde e, viața noastră ce-ați făcut cu ea?”, a scris Andrei Păunescu pe Facebook.

George Nicolescu a murit la 74 de ani

Născut în Ploiești în 12 martie 1950, George Nicolescu a făcut Școala din București pentru pacienții cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul și liceul (1960-1968) la Școala Pentru Orbi din Cluj (1968–1972).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Debutul său muzical a fost în 1970, când acesta a câștigat premiul întâi la festivalul „Tinerețe pe portativ”.

Câțiva ani mai târziu, compozitorul George Grigoriu a început să-l influențeze, iar cei doi au început să colaboreze.

În 1973, a fost lansat primul său șlagăr, „Eternitate”.

George Nicolescu, nume important în cenaclul Flacăra

George Nicolescu a fost admis în 1972 la Universitatea din București de limbi romanice, secțiunea română-franceză, absolvind în anul 1976.

Din aprilie 1977 a început să predea franceză la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985.

În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău. În 1981 George Nicolescu a debutat în Cenaclul Flacăra unde a repurtat succese notabile activând cu "Foaie verde, spic de pâine", "Ordinea de zi", "Eternitate" și alte melodii care l-au așezat în topul muzicienilor vremii.

În anul 2002, la zece ani după pensionare, Nicolescu a revenit în topurile muzicale românești datorită unui duet cu trupa UNU'. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si