Close sidebar
Close sidebar

VIDEO George Simion, candidatul AUR la președinția României, dezvăluire neașteptată. "Sigur că da, 60.000 de euro"

Preşedintele AUR, George Simion, a confirmat, marți, 22 octombrie, o informație apărută din tabăra dizidenților AUR, potrivit căreia prezența pe listele partidului în alegerile prezidențiale este condiționată de plăți în euro în campania electorală. 

Sorin Negru,

Preşedintele AUR, George Simion

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Doi deputaţi şi un senator şi-au dat demisia din AUR, luni, 21 octombrie, pe fondul neînţelegerilor privind listele la parlamentare și invocând sume în euro care se cer pentru a candidat la Senat sau Camera Deputaților.

Citește și: Câte mandate are voie un președinte să aibă în România, conform Constituției

Deputatul AUR Ringo Dămureanu a declarat în plen că s-au cerut 60.000 de euro pentru candidatură, pentru locuri eligibile şi a cerut demisia din funcţia de preşedinte al AUR a lui George Simion, pe care l-a numit ”impostor politic”.

„Ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile, am asistat la o şedinţă a Biroului Naţional de conducere în care s-au luat telefoanele.

Nu mi se pare normal să se condiţioneze depunerea candidaturii de oferirea de sume de bani, cu atât mai mult la oamenii care şi-au făcut treaba. Suntem mai mulţi, pe marea majoritate ne-a umilit acest om prin modul mişelesc în care s-a comportat. Nu mi se pare normal să mi se spună că dacă nu ai bani şi nu ai de unde să te împrumuţi nu ai valoare socială şi dacă totuşi ai nevoie îţi spun el de unde să te împrumuţi, probabil de la cămătari”, afirmă Ringo Dămureanu.

George Simion, despre banii plătiți de candidați: ”Nu este o condiţie obligatorie"

Preşedintele AUR, George Simion, confirmă suma de 60.000 de euro cerută candidaţilor la parlamentare, el declarând marţi că aşa este conceput sistemul electoral din România, iar candidaţii suportă aceste cheltuieli.

”Tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare li s-a cerut să contribuie, conform legii, la bugetul de campanie, să asigure pre-campania şi campania electorală, pentru că aşa este conceput sistemul electoral din România, candidaţii suportă aceste cheltuieli”, a spus George Simion într-o conferinţă de presă.

Răspunsul a fost dat de George Simion la min. 9:15 al conferinței de mai jos:

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Întrebat dacă este vorba de suma de 60.000 de euro, George Simion a confirmat că este vorba despre această sumă cerută candidaţilor AUR la parlamentare, potrivit News.ro.

Simion a mai spus că şi în 2020 candidaţii şi-au plătit cheltuielile făcute în campanie. Întrebat dacă această sumă este o condiţie obligatorie, George Simion a spus: ”Nu este o condiţie obligatorie, ce este obligatoriu este ca respectivii să nu fie pasibili de a fi infiltraţi de PSD şi PNL pe listele noastre electorale şi tocmai de aceea am eliminat marea majoritate a candidaţilor veniţi de la PSD şi de la PNL”. 

Simion a mai spus că o altă condiţie este susţinerea filialelor.

Ar putea fi ajutat George Simion de PSD ca să intre în turul 2 la Alegerile prezidențiale?

George Simion a declarat marţi, despre acuzaţiile venite dinspre PNL că este ajutat cu voturi de PSD să intre în turul doi la alegerile prezidenţiale, că nu are nevoie de voturile nimănui şi se descurcă singur să intre în turul doi şi să câştige.

El a amintit PNL că ”are o înţelegere cât se poate de deschisă şi guvernează de trei ani cu PSD şi este partenerul perfect, docil, ascultător al PSD-ului”.

”Domnul Muraru cred că suferă de amnezie şi nu ştie că partidul lui are o înţelegere cât se poate de deschisă şi guvernează de trei ani cu PSD. PNL este partenerul perfect, docil, ascultător al PSD-ului, aşa că nu ştiu despre ce poate fi vorba”, a spus preşedintele AUR.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

”Nu am nevoie de voturile nimănui, nu am nevoie decât de respectarea legilor electorale şi de respectarea Constituţiei. Mă descurc singur să intru în turul doi şi să câştig în turul doi”, a adăugat George Simion.

Întrebat dacă exclude o discuţie cu cei de la PSD pentru susţinerea să intre în turul doi, George Simion a spus că ”social-democraţii trebuie să se susţină pe ei şi fratele mai mic, mai corupt şi mai slab organizat, adică PNL”.

Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a declarat marţi că există informaţii credibile că PSD va gira voturi către Simion la alegerile prezidenţiale din acest an, după modelul din anul 2000, când candidatul PRM a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Iliescu.

”Sunt aproape 19.000 mii de secţii de votare în România iar 20 de voturi pe secţie de votare pentru candidatul AUR, girate numai de PSD, însumează 380 de mii de voturi. De ce cred în acest scenariu? Pentru că singura variantă în care Marcel Ciolacu ar ieşi preşedinte în turul al doilea este doar în cazul unei confruntări cu George Simion. Toate sondajele arată acest lucru. Un rol foarte important în noul "plan Hrebenciuc" îl are Victor Ponta, care este în continuare unul din canalele principale de comunicare PSD- AUR şi văzut în multiple instanţe la masă cu Simion”, a scris Muraru pe Facebook.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI