Germania va continua să utilizeze vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în timp ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) investighează dacă vaccinul poate fi legat de cazurile în care s-au dezvoltat cheaguri de sânge după vaccinare.

Intenţionăm să continuăm vaccinarea cu AstraZeneca, aşa cum fac majoritatea ţărilor europene ”, a declarat joi seara ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn.

Marea Britanie, Franţa, Spania şi Olanda au anunţat, de asemenea, că vor continua imunizarea populaţiei cu vaccin Oxford/AstraZeneca, potrivit agenției Rador.

Citeste si: Bilanț Coronavirus România 12 martie 2021: alte 5.010 cazuri noi de COVID-19

Vaccinul AstraZeneca, în mijlocul un scandal internațional

Danemarca, Islanda şi Norvegia au suspendat vaccinarea cu vaccinul anglo-suedez din cauza unor temeri legate de formarea unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu acest vaccin, iar Italia a interzis folosirea unui lot al vaccinului.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) dă asigurări că vaccinul este sigur.

”În prezent nu există niciun indiciu care să arate că vaccinarea a provocat aceste afecţiuni, care nu sunt înregistrate ca efecte secundare ale vaccinului” AstraZeneca.

Citeste si: Furie la Paris şi Bruxelles împotriva grupului britanico-suedez AstraZeneca

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Premierul României: Vaccinarea trebuie să continue cu toate vaccinurile existente

Premierul Florin Cîțu a mai afirmat că vaccinarea trebuie să continue, atâta vreme cât Agenția Europeană a Medicamentului a arătat că nu există legături între cazurile de cheaguri de sânge și vaccinurile AstraZeneca.

„Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce privește tipul de vaccin care este în discuție în spațiul public (lotul de vaccinuri AstraZeneca suspendate în mai multe țări din UE- n.r.), Agenția Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea campania de vaccinare trebuie să continue, bineînțeles, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse", a declarat vineri Florin Cîțu.

Citeste si: A murit de COVID un mare scriitor, membru al Academiei Române

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si