Blindatele care vor ajunge în Ucraina, care sunt de tip Pbv 501, fac parte din dotarea armatei est-germană din perioada Războiului Rece și inițial, au fost vândute Suediei, mai apoi revândute Cehiei, care le va livra Ucrainei, conform ministerului german al Apărării.

56 de tancuri germane vor ajunge pe frontul din Ucraina

Berlinul a dat undă verde pentru ca 56 de vehicule de tip PbV-501 să fie predate de o companie cehă Kievului, a precizat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, conform Reuters.

Citeste si: VIDEO| Volodimir Zlenski spune că trupele rusești vor să captureze regiunea Donbas şi sudul Ucrainei

Potrivit Legii germane privind controlul armelor de război, Consiliul Federal de Securitate trebuie să aprobe tot timpul exportul de arme care provin din Germania.

Război în Ucraina, ziua 39. Regiunea Kiev a fost eliberată complet. Prețul teribil al acțiunii: "Toţi aceşti oameni au fost împuşcaţi în cap, din spate"

Ucraina se chinuie să reziste după 39 de zile de la începutul invaziei rusești. Foțele militare ucraineane au reuşit să elibereze complet regiunea Kiev.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si: Preşedintele Finlandei, anunţ important privind aderarea la NATO: Nu mai e nevoie de un referendum

Ultimii soldați ruşi au plecat din Hostomel, care a fost primul oraş cucerit de armata lui Vladimir Putin de la începutul invaziei. Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina a afirmat că "întreaga regiune Kiev" a fost eliberată. "Irpin, Bucea, Hostomel şi întreaga regiune Kiev au fost eliberate de invadator", a mai adugat Maliar printr-un mesaj postat pe conturile de socializare. Preţul

plătit pentru eliberare a fost însă unul teribil. Trupele ucrainene venite să inspecteze zonele controlate până nu de mult de ruşi au fost întâmpinate de un tablou apocaliptic.

Citeste si: Autoritățile ucrainene susțin că soldații lui Putin ar fi înființat un târg unde vând lucrurile furate de la civili


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si