Proiectul de lege își propune să protejeze grupuri deosebit de vulnerabile și a fost adoptat cu o largă majoritate- 571 la 80 de voturi- în Bundestag, unde social-democraţii, ecologiştii şi liberalii sunt majoritari.
Astfel, toți angajații din spitale, aziluri de bătrâni și case de îngrijiri vor fi nevoiți să se vaccineze sau să facă dovada vindecării de COVID-19. Sunt vizați și angajații instituţiilor pentru persoane cu dizabilităţi, clinici de zi, cabinete medicale, servicii de salvare sau centre socio-educative.
Citeste si: Român în vârstă de 25 de ani a fost arestat de autoritățile spaniole. Bărbatul conducea beat, fără permis şi i-a lovit pe oamenii legii
Ce prevede textul de lege?
Textul prevede că angajații din sănătate au o „responsabilitate deosebită”, deoarece se află „în contact strâns şi intens cu grupuri de persoane care prezintă un risc mare de infectare şi de evoluţie gravă sau mortală a bolii”.
Salariaţii vizaţi au termen până la 15 martie să dovedească faptul că s-au vaccinat complet, riscând astfel să nu mai poată munci.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Efectul Omicron într-o țară din Africa. Record de infectări, dar număr foarte mic de decese
Antivacciniștii riscă amenzi
Mai multe instituții medicale, dar și aziluri de bătrâni s-au dvedit a fi focare de contaminare cu Covid-19 şi au înregistrat un număr mare de morţi în rândul internaţilor. Lanțul de contaminare ar fi fost declanșat de un angajat nevaccinat, relansând dezbaterea cu privire la vaccinarea obligatorie a tuturor.
Datele furnizate de Institutului Robert Koch arată că personalul medical este mai vaccinat (90%) decât populaţia generală (69,3%).
Noul cancelar social-democrat, Olaf Scholz, vrea să ceară în Parlament să se pronunțe până la sfârșitul acestui an, asupra vaccinării obligatorii care, în cazul în care este adoptată, urmează să intre în vigoare în februarie sau martie.
86% dintre germani se pronunţă în favoarea vaccinării obligatorii a tuturor adulţilor.
Autoritățile germane se tem că această măsură va aţâţa furia opozanţilor faţă de restricţiile sanitare, mobilizaţi cu miile de la începutul pandemiei. Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, că amenzile în cazul celor care refuză să se vaccineze sunt "inevitabile".
Citeste si: Un bărbat a fost diagnosticat greșit cu cancer de specialiștii de la Spitalul Bagdasar din București. Pacientul a fost trimis acasă ,,să moară"