Ne aflăm în al doilea val mai puțin adânc”, a declarat marți Susanne Johna, citată de Politico.

Potrivit acesteia, spitalele germane sunt pregătite pentru a face față noului val de îmbolnăviri, dar acum ar trebui să existe o abordare mai graduală a eliberării paturilor de spital pentru noii pacienți, o dată cu creșterea numărului de noi cazuri.

21.000 de paturi în ATI

Germania numără 21.000 de paturi în secțiile de terapie intensivă, iar în prezent aproximativ jumătate dintre acestea sunt libere. Potrivit unei asociații de monitorizare a condițiilor de spitalizare în regim de urgență, 270 de pacienți cu COVID-19 sunt tratați în momentul acesta în unitățile de terapie intensivă.

Cel de-al doilea val nu este comparabil cu primul, a afirmat Johna, dar a afirmat că există pericolul ca țara sa să risipească succesul pe care l-a avut până acum.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Toți tânjim după normalitate dar suntem într-o situație care nu este normală”, a mai spus aceasta, și a îndemnat la respectarea restricțiilor și măsurilor de prevenție.

Marți dimineață au fost raportate alte 879 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch. De la începerea pandemiei până în prezent, 211.281 de persoane de pe teritoriul Germaniei au fost confirmate cu coronavirus.

Catastrofa unei întregi generații

Secretarul general al ONU Antonio Guterres se declară îngrijorat, marţi, de închiderea şcolilor în lume din cauza pandeiei covid-19, ”o catastrofă care afectează o întreagă generaţie” şi subliniază că întoarcerea- în deplină securitate- a elevilor la ore constituie o ”prioritate absolută”, relatează Reuters.

La jumătatea lui iulie, şcolile erau închise în aproximativ 160 de ţări- afectând peste un miliard de elevi-, iar cel puţin 40 de milioane de copii nu s-au dus la grădiniţă, precizează Antonio Guterres într-o notă de sinteză cu privire la ”educaţia în timpul covid-19 şi după”.

Înainte de pandemie, peste 250 de milioane de copii nu erau şcolarizaţi la nivel mondial, iar doar un sfert dintre elevii din ciclul secundar din ţările în curs de dezvoltare ies din şcoală cu competenţă de bază, subliniază el într-un mesaj viceo difuzat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, care urmează să fie marcată la 12 august.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si