Avertismentul din Germania vine într-un moment în care mai multe țări din Europa de Vest se confruntă cu un "tsunami" de cazuri Omicron. Marea Britanie a înregistrat două zile la rând noi recorduri de infectări, cu peste 80.000 de îmbolnăviri cu coronavirus.

Citeste si: Ministerul Sănătății a anunțat că au fost înregistrate încă două cazuri de infectare cu Omicron în România

"Mă gândesc la un al cincilea val masiv. Trebuie să presupunem că valul Omicron cu care ne confruntăm acum, care în opinia mea nu poate fi prevenit, va reprezenta o provocare masivă pentru spitalele noastre, unităţile noastre de terapie intensivă şi societate ca întreg", a declarat noul ministru al Sănătăţii, citat de Agerpres.

Această provocare va fi cea mai mare cu care ne-am confruntat până acum, a mai spus el, exemplificând cu experienţa Marii Britanii cu valul Omicron.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Spania și Italia, în zona roșie

Numărul mare de infectări ar trece în plan secund "blândețea" Omicron

"Chiar dacă simptomele bolii s-au dovedit a fi mai puţin grave, asta nu ar reprezenta o diferenţă semnificativă. Deşi numărul deceselor ar putea fi menţinut la un nivel scăzut timp de două până la trei săptămâni, creşterea numărului infectărilor ar invalida acest lucru", a precizat ministrul german al Sănătății.

Karl Lauterbach a făcut apel la germani să se testeze, preferabil nu doar o dată, înainte de a merge la rude de Sărbători.

[Sursa foto: Twitter ]

Lauterbach le-a cerut medicilor şi centrelor de vaccinare să utilizeze stocurile disponibile de vaccinuri Moderna în contextul informaţiilor privind deficitul de vaccinuri.

Referindu-se la perioada Crăciunului, când familiile germane călătoresc în mod tradiţional, Karl Lauterbach a făcut apel la călători să se testeze, preferabil nu doar o dată.

Citeste si: Un medic din România face anunțul crunt: „De la 15 ianuarie începe calvarul. Pregătiţi-vă”

13 cazuri Omicron confirmate în România

Ministerul Sănătății de la București a anunțat, vineri, că au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu Omicron, în cazul unor persoane care au călătorit în Africa de Sud și Zanzibar.

Numărul total al cazurilor de infectare cu Omicron în România a ajuns la 13.

Medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat că datoria noatră este de a limita și de a întârzia răspândirea infecției cu Omicron. Acesta declarat că există date care sugerează că varianta Omicron s-ar transmite şi prin aerosoli, context în care a făcut din nou un apel la respectarea măsurilor de protecţie, respectiv pentru vaccinare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si