Mai multe orase din Germania intentioneaza sa nu mai taxeze transportul public, pentru a-i incuraja pe cetateni sa-si lase masinile acasa si sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

Anuntul a fost facut printr-o scrisoare semnata de trei ministri germani, inclusiv cel al Mediului, care au precizat ca ideea ar urma sa fie testata din acest an in cinci orase, inclusiv Bonn. Scrisoarea a fost trimisa comisarului de mediu al UE, Karmenu Vella, ca o informare vizand masurile adoptate de Germania pentru reducerea poluarii.

"Lupta efectiva cu poluarea aerului, fara nicio intarziere, este cea mai mare prioritate pentru Germania", se mai arata in scrisoare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

 

Vestea a luat prin surprindere intreaga Europa, stiut fiind faptul ca Germania este o tara "iubitoare de masini". Masura este necesara insa, tinand cont ca Germania risca sanctiuni din partea Uniunii Europene din cauza aerului contaminat cu pulberi.

Tallinn, capitala Estoniei, a introdus gratuitatea transportului public inca din 2013, dar numai pentru rezidentii platitori de taxe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si