Cabinetul german a adoptat miercuri un proiect de lege controversat care legalizează consumul și cultivarea de marijuana în scop recreativ, una dintre cele mai liberale legi privind canabisul din Europa, care ar putea da un nou impuls unei tendințe similare la nivel mondial.

Adulții ar putea să cultive maximum 3 plante de canabis

Legislația, care trebuie încă să treacă de parlament, ar permite adulților să dețină până la 25 de grame de droguri, să cultive maximum trei plante sau să achiziționeze iarbă în calitate de asociați ai unor cluburi de canabis non-profit.

Guvernul de centru-stânga al cancelarului Olaf Scholz speră ca legea să limiteze piața neagră, să protejeze consumatorii împotriva marijuanei contaminate și să reducă infracțiunile legate de droguri. 

Citește și: „Narcos” de București. Ce au descoperit polițiștii într-un autoturism care circula pe un bulevard din Sectorul 5?

Adulții ar putea să cultive maximum 3 plante de canabis.

Adulții ar putea să cultive maximum 3 plante de canabis.

[Sursa foto: PixaBay]

Un pilon cheie al planului, care înlătură tabuul din jurul consumului de canabis, este și o campanie de conștientizare a riscurilor, care ar trebui în cele din urmă să reducă consumul, a declarat ministrul sănătății Karl Lauterbach, din partea social-democraților (SPD) lui Scholz. O astfel de campanie nu ar obține același nivel de interes dacă ar fi introdusă fără o modificare a legii, a spus el. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Cu actualele proceduri nu am putut să protejăm în mod serios copiii și tinerii, subiectul a devenit un tabu", a declarat Lauterbach într-o conferință de presă organizată la Berlin pentru a prezenta legea. "Avem un consum în creștere, problematic, nu puteam pur și simplu să permitem ca acest lucru să continue", a spus el. "Așadar, acesta este un punct de cotitură important în politica noastră privind drogurile". 

Tinerii vor putea cumpăra doar 30 de grame de canabis pe lună

Numărul adulților din Germania cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care au consumat canabis cel puțin o dată aproape s-a dublat în 2021 față de anul precedent, ajungând la 25%, potrivit Ministerului Sănătății. Adulții tineri sunt considerați mai vulnerabili la riscurile de sănătate ale canabisului. Noua legislație va limita cantitatea de canabis pe care tinerii adulți o pot cumpăra la 30 de grame pe lună, față de 50 de grame pentru adulții mai în vârstă. 

Citește și: Cum a fost prins unul dintre cei mai periculoși criminali din lume? Bărbatul a fost arestat după ce polițiștii au văzut o fotografie în care celebra victoria unei echipe de fotbal

Adulții tineri sunt considerați mai vulnerabili la riscurile de sănătate ale canabisului.

Adulții tineri sunt considerați mai vulnerabili la riscurile de sănătate ale canabisului.

[Sursa foto: PixaBay]

Opoziția față de această legislație este acerbă, în special factorii de decizie conservatori avertizând că aceasta va încuraja consumul de marijuana și că noua legislație va crea o povară și mai mare pentru autorități. "Această lege va fi legată de o pierdere completă a controlului", a declarat Armin Schuster, ministrul conservator de interne al landului Saxonia, pentru grupul media RND. 

Un organism de supraveghere a narcoticelor din cadrul ONU a declarat în martie că măsurile luate de guverne pentru legalizarea consumului de marijuana în scop recreativ au dus la creșterea consumului și la probleme de sănătate legate de canabis. Cu toate acestea, Lauterbach a declarat că Germania a învățat din greșelile altor țări. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un organism de supraveghere a narcoticelor din cadrul ONU a declarat în martie că măsurile luate de guverne pentru legalizarea consumului de marijuana în scop recreativ au dus la creșterea consumului.

Un organism de supraveghere a narcoticelor din cadrul ONU a declarat în martie că măsurile luate de guverne pentru legalizarea consumului de marijuana în scop recreativ au dus la creșterea consumului.

[Sursa foto: PixaBay]

Malta a devenit prima țară europeană care a permis cultivarea și posesia limitată de canabis pentru uz personal la sfârșitul anului 2021. Germania ar urma să devină prima mare țară europeană care va face acest lucru. Asociația germană a cânepii a declarat că regulile sunt "nerealiste" și că piața neagră poate fi combătută cu adevărat doar prin introducerea vânzărilor de canabis în magazine. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si