Zilele trecute vremea a fost extrem de caldă pentru această perioadă, fiind înregistrate temperaturi de 20-21 de grade, în sudul țării.

Spre seară și azi noapte, temperaturile s-au schimbat, iar în unele zone s-a răcit puternic, înregistrându-se temperaturi de -20 de grade celsius.

"Într-adevăr a fost o zi foarte rece, cu temperaturi sub pragul gerului, având în vedere minimele sub -10 grade.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De altfel, la ora 08:00, înregistrăm, la Vârful Omu, cea mai coborâtă temperatură, anume -20 de grade Celsius, în restul masivelor montane, de asemenea, -15 şi -17 grade Celsius.

Citește și: Un bărbat a murit din cauza frigului, iar alte trei persoane au ajuns în şoc hipotermic la spital

În Capitală, temperatura a ajuns la -2 grade Celsius

Nu în ultimul rând, și în zonele mai joase de relief temperaturile sunt negative, inclusiv în Capitală, valoarea fiind de -2 grade.

Doar în zona litoralului și în partea de sud-est a Moldovei avem, la acest moment, valori pozitive de 1 până la 3 grade Celsius.
Vremea va continua să se răcească atât pe parcursul zilei de azi, cât și pe parcusrul nopții de marți spre miercuri, pentru că vorbim despre valori termice care se pot situa sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, iar la

nivelul maximelor vorbim despre valori de -4 până la cel mult 5-6 grade.

Citește și: Vremea rea aduce moartea pe șosele

În Transilvania se vor înregistra valori sub -10 și -15 grade Celsius

Referitor la temperaturile minime, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, mâine dimineață se vor înregistra valori sub -10 şi -15 grade, ajungând, în zona litoralului la cel mult -1 grad.

Citește și: Prima ninsoare în București. Prognoza actualizată de la ANM

Privind regimul de precipitaţii, este posibil ca în zona Carpaților Oriental să mai ningă slab și, nu în ultimul rând, să vorbim și despre precipitații mixte în partea de sud-est a țării, iar vântul să prezinte intensificări în zona montană înaltă și în sudul Banatului", a declarat Elena Mateescu, directorul general ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si