Se anunță ger în Capitală în următoarele zile. Ca să nu înghețe de frig în case, bucureștenii au ieșit să-și completeze arsenalul de căldură și apă caldă. Păturile groase și ligheanul încăpător se află pe lista de cumpărături. Mai ales că boilerul și caloriferul electric nu sunt opțiuni pentru cei cu venituri mici.

Arsenalul de căldură pentru bucureșteni: pături groase și ligheane

Zeci de modele de ligheane și oale, care mai de care mai încăpătoare, au fost așezate de comercianți în piețele din Capitală.

Dacă temperaturile scad, e semn că vânzările vor crește, mai ales că apa caldă este un lux pentru mulți dintre bucureșteni.

Georgiana Grimm, reporter Kanal D a luat parte la situație:

„- Un lighean de ăsta mai mic.

- Cum adică mic? Va ajunge?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

- Dacă e mare, unde să îl punem? Așa ăsta e acolo, îl pui în cadă și te speli, ce să faci...” 


Alegerea ligheanului este o adevărată știință: „ Uite, aici te bagi, în ăsta roz”.

Ligheanul l-am ales, mai rămâne oala, care este musai să fie la fel de mare, ca să nu batem multe drumuri de la bucătărie la baie. Pentru amatorii de băi fierbinți, nu prea găsim variante.

Într-adevăr, dacă tragem linie, vedem că arsenalul tradițional format din oală și lighean este cea mai ieftină variantă. Un lighean costă între 50 și 220 de lei, iar prețul pentru o oală de 10 litri este de aproximativ 100 de lei.

În timp ce un boiler de 100 de litri este aproape 600 de lei. Nu mai luăm în calcul costul facturii, care este mult mai mare în acest caz.

Citește și: Prețul căldurii-statul plătește pierderile

Chiar dacă nu e căldură, românii găsesc soluții

Problema căldurii este rezolvată cu haine groase și pături din lână.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Am venit să cumpăr două pături cu blăniță că e frig în casă, le iau să fac puțin abur, că nu e căldură”, sunt spusele unei persoane aflate în această situație.

Și tarabele care vând șosete din lână au vânzări mai mari acum.

O pătură groasă poate costa chiar și 350 de lei. Iar o pereche de șosete din lână- 50 de lei. În total, cam cât un calorifer electric. Doar că acesta, ținut în priză câte 10 ore în fiecare zi, înseamnă un cost de aproape 300 de lei lunar la factură.

Citește și: Disperați să se încălzească, românii cumpără haine de la second-hand cu sacul, ca să le pună pe foc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si