În prima parte a weekend-ului românii trebuie să se pregătească din nou de frig, deoarece meteorologii au anunțat că ne așteaptă o nouă răcire semnificativă a temperaturilor din cauza unei mase de aer rece, de origine arctică.

Vine iar gerul. Cum va fi vremea în acest weekend?

Astăzi, pe 12 ianuarie, vremea se menține rece, în special în nord-estul țării.

De asemenea, temperaturile nu vor urca mai mult de minus 5 grade Celsius nici la orele amiezii, în mai multe zone din țară. Din cauza vântului, senzația de frig va fi accentuată. Temperaturile negative se vor menține și pe areale extinse din nord, centru și vest.

În sudul țării va fi destul de frig, iar maximele de vor încadra între 0 și 5 grade Celsius, în cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei și Dobrogei.

inghetate

Plante înghețate

[Sursa foto: Pexels]

Pot exista momente de ninsoare local, în special în prima parte a zilei. Noaptea aduce ger în zonele depresionare din centrul Moldovei și estul Transilvaniei, iar minimele pot coborî până la minus 15 grade Celsius sau chiar mai puțin în unele zone, în perioadele în care vor fi mai puțini nori.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Școală în frig, în comuna Schela. Elevii învață în containere înghețate. ,,Vreau să cred că am improvizat bine cu tot ce am făcut acolo"

Ziua de sâmbătă, 13 ianuarie, aduce o creștere ușoară a temperaturilor în prima parte a zilei, și se pot înregistra fulguieli sau ninsori slabe în nordul, nord-estul țării, dar și la munte. Maximele se vor situa între minus 4 și 2 grade Celsius în jumătatea nordică a țării, iar în sud, între 0 și 4 grade Celsius.

Noaptea dintre sâmbătă și duminică se menține destul de rece, chiar dacă nu vor fi aceleași temperaturi scăzute ca noaptea anterioară. Astfel, local, în zonele de vale, temperaturile pot scădea până la minus 10 grade Celsius.

copaci

Copaci înghețați

[Sursa foto: Pexels]

Ultima zi din weekend, pe 14 ianuarie, pot exista câteva intervale cu ninsoare în nordul țării, iar temperaturile se vor menține între minus 3 și 2 grade Celsius.

Chiar și așa, în sudul țării, vremea pare să se încălzească. În jurul orelor prânzului, valorile termice vor fi între 2 și 7 grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Olteniei. În sud-vestul Olteniei, temperaturile se ridică până la 8 sau 10 grade Celsius. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si