Gest controversat din partea Austriei

Deși la întâlnirea cu ambasadorii UE, Austria trebuia să fie reprezentată de adjunctul ambasadoarei, aceasta nu s-a obosit să mai ajungă, creând din nou controverse, după votul negativ al țării în privința aderării României la Schengen. 

Citește și: Gestul inedit al unui român: și-a rupt pașaportul în aeroport în fața angajaților: „Ani-lumină îți trebuie să ajungi cine sunt eu”

Președintele Iohannis a spus că decizia Austriei este profund nedreaptă pentru poporul român, declarându-se total dezamăgit.

În urma votului negativ din Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne, ambasadoarea Austriei, Abelheid Folie, a fost convocată la scurt timp de ministrul de Externe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Bogdan Aurescu i-a transmis la scurt timp că veto-ul Austriei va produce consecințe inevitabile asupra relațiilor bilaterale.

Klaus Iohannis, întâlnire cu ambasadorii UE. Zi decisivă pentru soarta României în Schengen

Președintele României, Klaus Iohannis, se întâlnește marți cu ambasadorii statelor membre ale UE, după ce ieri a declarat că se simte total dezamăgit de votul Austriei împotriva aderării României la Schengen.

Întâlnire de gradul zero în Capitală, urmând ca șeful statului să-și dea întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

Citește și: Șefa Parlamentului european anunță anchetă internă după scandalul de corupție. Viktor Orban: "Bună dimineața!"

Președintele Iohannis a spus că decizia Austriei este profund nedreaptă pentru poporul român, iar această întâlnire are loc în contextul votului negativ al Austriei. 

Discuțiile vor avea astăzi loc între președintele României și ambasadorii Austriei și Olandei, cele două țări care au împiedicat procesul de aderare.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si