Close sidebar
Close sidebar

Gest emoţionant al românilor din Belgia pentru Alexandru, tânărul ars în incendiul din Piatra Neamţ! Băiatul are 50% şanse să supravieţuiască

Mobilizare uriasa pentru tanarul ars in incendiul de la Piatra Neamt. In timp ce Alexandru e tratat de medicii din Belgia, romanii stabiliti acolo strang bani pentru tatal baiatului. Omul are nevoie de cazare in Charleroi, ca sa poata fi alaturi de fiul sau pe toata durata tratamentului. Intre timp, in Romania, sistemul medical parca se scufunda din ce in ce mai adanc in nepasare.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Alexandru, tanarul cu chip luminos, are sanse de 50 la suta sa supravietuiasca arsurilor.  Este internat de aseara intr-un spital din Charleroi, iar medicii au reusit  sa-i dezinfecteze ranile. Abia luni ar putea fi operat, daca starea lui va fi stabila.

Iar daca specialistii din Belgia fac pentru Alex ce statul roman n-a putut, diaspora se mobilizeaza cu donatii. Un roman stabilit la Bruxelles a postat un mesaj pe facebook, prin care strange bani. Vrea sa-l cazeze pe tatal tanarului la un hotel. O mare parte din economiile familiei au ars in incendiul violent.
Momentan, Ionel Baiasu a primit o camera la subsolul spitalului din Charleroi, pentru a fi aproape de fiul sau.

Acasa, la Piatra Neamt, oamenii au facut un panou pe holul unei scoli. Au scris mesaje de incurajare pentru Alexandru si se roaga ca el sa traiasca.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Alexandru n-a putut fi tratat in Romania, din cauza lipsei de spatiu. Toate cele 11 paturi destinate marilor arsi sunt in permanenta ocupate. Si chiar daca n-ar fi fost, infectiile nosocomiale i-ar fi putut fi fatale tanarului, asa cum s-a intamplat cu victimele de la Colectiv, in urma cu 3 ani.

De atunci, statul roman n-a invatat nimic- nici din tragedie si nici de la strainii care ne-au tratat pacientii.

Aproape 20.000 de infectii au fost raportate, anul trecut, in spitalele de stat din Romania. Nu e de mirare, avand in vedere ca unele spitale functioneaza in cladiri vechi, din anii 1800. E si cazul  Spitalului Judetean Sibiu, vizitat astazi de  ministrul Sorina Pintea. Bacteriile de aici vor disparea abia la demolare.

Potrivit studiilor, anul trecut cele mai multe infectii nosocomiale au fost inregistrate in  Bucuresti, Iasi si Cluj.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI