Potrivit informațiilor prezentate de Ziarul de Bacău, femeia a primit sprijin din partea agenților poliției locale și de Serviciul Ordine Publică și Evidența Persoanei.

Femeia a cerut ajutor marți seara, în jurul orei 19:00, când temperaturile din Bacău erau aproape sub pragul de îngheț. Pentru că femeia nu putea să se deplaseze singură, a cerut ajutor la Poliția Locală pentru asistență.

O femeie din Bacău a cerut ajutorul polițiștilor

"Condițiile vremii nefavorabile și faptul că este o persoană nedeplasabilă, singură și neajutorată, a determinat-o să apeleze la colegii noștri, pentru a-i aduce de pe o rețetă medicamente de la farmacie", au scris într-o postare cei de la Poliția Locală Bacău.

Un echipaj al Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei a răspuns imediat la apel și i-a sărit în ajutor femeii. Doi agenți s-au deplasat la farmacie, au cumpărat medicamentele necesare pe baza rețetei și i le-au dus personal la adresa indicată bătrânei. Cei doi agenți au făcut acest gest și au renunțat la orice cerere de plată pentru medicamente, pentru că situația bătrânei necesita ajutor urgent.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„În această perioadă, persoanele în vârstă au nevoie de sprijin, mai ales dacă au și anumite probleme de sănătate, de aceea vă îndemnăm să aveți bunăvoință și, dacă aveți vecini în vârstă, să le fiți sprijin! Vă transmitem și faptul că suntem deschiși la astfel de solicitări și că putem veni în ajutorul cetățenilor din municipiul Bacău aflați în situații similare!”, au scris reprezentanții Poliției Locale Bacău.

Citește și: Cine este șoferul implicat în accidentul de la Drăganu, județul Argeș? O persoană și-a pierdut viața în urma impactului

-17 grade Celsius la Bacău

Zilele trecute în unele zone s-au înregistrat -17 grade Celsius.

La Bacău, de exemplu, s-a înregistrat un record al vremii, de-17 grade Celsius. Aceeași temperatură s-a înregistrat și la Târgu Secuiesc, Petroșani, Stâna de Vale sau Miercurea Ciuc. 

Marți, pe 9 ianuarie, 3 unități de învățământ din Bacău au fost închise, cursurile fiind suspendate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Decizia a fost luată în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si