Proprietara unui apartament din Avenida da Coruña, pe care îl scosese spre închiriere a avut șocul vieții ei. Femeia închiriase proprietatea unei familii de români, doar că aceștia nu mai plătiseră chiria din luna noiembrie a anului trecut. Mare i-a fost mirarea atunci când, nu numai că a reușit să convingă să părăsească imobilul, dar a rămas impresionat că apartamentul se afla în stare bună, fără aproape nicio deteriorare.

Citește și: Drama unui copil din Arad care a rămas singur, după ce ambii săi părinți s-au sinucis! După ce l-a găsit pe tatăl său fără suflare în garaj, acum și mama sa a plecat printre îngeri

În cele din urmă, proprietara din Lugo a primit cheile de la apartamentul joi, 16 martie 2023, totul având loc în compania lui Francisco Ojea, managerul firmei de evacuare Mi Casa no es la Tuya pe care femeia o angajase.

Românii sunt recunoscuți în Spania pentru închirierea de apartamente din care refuză să plece fără a fi plătiți

Francisco Ojea a fost cel care a subliniat faptul că familia  "face parte dintr-o mafie românească pe care am întâlnit-o deja de șase sau șapte ori în Lugo"  și a cărei practică cunoscută în Spania este de a nu mai plăti și de a cere bani pentru a părăsi apartamentul.

În acest caz, conform lui Ojea,  "nu au fost plătiți cu nimic, au plecat de bună voie".

Citește și: Prințesa de 17 ani a Spaniei începe o pregătire militară de 3 ani. Când va moșteni tronul, Leonor va fi Comandantul suprem al Forțelor armate

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Explicația pentru această hotărâre este că  "am venit foarte des aici și i-am deranjat foarte mult până când au acceptat să predea cheile".

Familia i-a oferit proprietarei o mașină de lux la schimb pentru apartament

Se pare că românii au semnat un contract legal cu proprietara și a plătit câteva luni, până în momentul în care chiriașii au încetat să mai achite în urmă cu cinci luni.  "Au vrut să negocieze cu proprietara", a declarat Ojea," și chiar i-au oferit un BMW de lux în schimbul păstrării apartamentului”.

Citește și: Strigătul de disperare al mamei Andreei, românca dispărut în Italia acum un an: „Ajutați-mă să o găsesc, sunt disperată!”

Schimbul ar fi fost posibil pentru ei pentru că una dintre afacerile în care românii sunt implicați este cumpărarea și vânzarea de vehicule second-hand, printre altele mai puțin protejate din punct de vedere juridic.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cu toate că orice caz poate fi inclus acum în sacul de ocupare abuzivă a unei locuințe, acesta nu a fost cu adevărat o ocupare abuzivă, deoarece a existat un contract anterior.

Având în vedere dovezile că actul de închiriere a fost încălcat, proprietarul ar fi trebuit să se adreseze jurisdicției civile pentru a solicita o datorie și evacuarea, notează  jurnaliștii spanioli.

Citește și: Drama Mioarei, o româncă bolnavă de cancer: serviciile sociale din Spania i-au luat fiica fără vreo explicație


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si